Alpinisme
- Les Borges Blanques

Víctor Sans renuncia finalment al Broad Peak i al K2 i tornarà a les Borges

Al no poder avançar el vol de tornada, l'escalador borgenc aprofita per fer el trekking Amin Braq i entre els dies 10 i 11 tornarà a Catalunya.

L'escalador borgenc i membre del Centre Excursionista Borges-Garrigues Víctor Sans, que al juny va marxar al Pakistan per intentar fer els cims del Broad Peak i el K2, ambdós de més de 8.000 metres, ha renunciat finalment a l'objectiu. De les dues finestres de bon temps que tenia per atacar el Broad Peak, a la primera es va trobar indisposat i a la segona hi havia un excessiu risc d'allaus, sobretot per les inusuals altes temperatures a la zona, que va fer que l'expedició girés cua als 7.900 metres, aproximadament. Després, la intenció de Sans era trobar companyia per provar al K2, però  els despreniments en una canal entre el camp 1 i el camp 2 també el van fer desistir, a ell i a dos belgues amb qui havien de formar cordada.

Amb tot, Sans no descarta repetir l’intent l’any que ve. “M’ha agradat, he conegut gent d’aquest món, gent bona, he vist que estic al nivell i he fet contactes”, explica a SomEsports. Per la seva banda, el Centre Excursionista Borges-Garrigues ha expressat la seva enhorabona “per la feina realitzada a un nivell mai assolit abans per cap altre alpinista de la nostra comarca” i es felicita de poder tornar a tenir Sans “aviat amb tots nosaltres”. L’entitat també vol recordar els dos companys de Sans al camp base que van morir aquests dies, el sudcoreà Kim Hong, a qui només li faltava el K2 per completar la preuada llista dels 8000, i l'escocès Rick Allen, un dels millors escaladors del món en alçada i Piolet d'Or el 2013.

De tornada a la ciutat d’Skardu, el borgenc va fer un itinerari diferent que el d’anada, un trekking que qualifica de “molt guapo”, per colls de 5.700 metres. Ara, com que no pot avançar el vol de tornada previst pel dia 11, aprofitarà per fer un altre trekking, l'Amin Braq, fins el 8 d'agost. Un cop feta la PCR per la Covid, el dia 10 emprendrà la tornada a Catalunya.