Atletisme
- Arbeca

Arbeca organitza una caminada en homenatge a Albert Palau

Albert Palau va ser mestre i director a l’escola Albirka d’Arbeca i també impulsor del club Joventut Atlètica Arbeca

Albert Palau serà homenatjat el 18 de setembre a Arbeca. FOTO: Institut Josep Vallverdú

El Club d'Atletisme Joventut Atlètica d'Arbeca, conjuntament amb el Grup de Caminadors d’Arbeca i l’Ajuntament del municipi, organitzen el dissabte 18 de setembre una caminada en homenatge a Albert Palau, mort el setembre de 2019.

L’acte de record començarà a les 09.30 h a les pistes municipals d'atletisme "Ramon Bellmunt" i finalitzarà al canal, zona on s’entrenava quan no existia la pista d’atletisme del municipi i on el dia 18 se li retrà homenatge. La caminada, que recorrerà 4 quilòmetres al voltant del poble, és oberta a tothom.

Albert Palau, fill i veí de Bell-lloc d'Urgell, va jubilar-se l’any 2012 després d'una llarga trajectòria en el món educatiu. Va ser mestre i director a l’escola Albirka d'Arbeca, on va  assolir el prestigiós premi de reconeixement Baldiri Reixac. També va ser professor d'educació física a l'Institut Josep Vallverdú de les Borges Blanques durant quinze anys, entre 1997 i 2012. En aquest centre, va exercir en diverses ocasions com a cap del departament d'educació física i, entre 2006 i 2012, com a coordinador d'activitats. 

A les Garrigues va ser una persona molt estimada i a Arbeca és recordat pel seu paper en l’escola i per impulsar l’atletisme local. Bona part de la revifalla d'aquesta disciplina es deu a ell, impulsor també del club Joventut Atlètica Arbeca.