- Bellaguarda

David Vidal, de Bellaguarda, competeix a la Trail Valle de Tena per arribar als Campionats d’Europa de Skyrunning

El corredor de muntanya de Bellaguarda va en segon lloc a la Copa Catalana de Curses per Muntanya en la modalitat de Mitja Marató

David Vidal al Campionat de Catalunya de Curses Verticals a la Vall de Núria. FOTO: Pau Aguilera

El corredor de muntanya David Vidal, de Bellaguarda, competirà aquest dissabte 28 d’agost a la Trail Valle de Tena amb l’objectiu de classificar-se pels Campionats d’Europa de Skyrunning. 

La Trail Valle de Tena, que celebra la seva sisena edició, és una de les curses més emblemàtiques del panorama nacional i europeu. David Vidal recorrerà 43 quilòmetres amb un desnivell positiu de 3.600 m per la vall pirinenca. Aquesta serà la primera cursa de les tres escollides per la Federació Espanyola d'Esports de Muntanya i Escalada (FEDME) per escollir als millors corredors del país que competiran el pròxim 19 i 20 de novembre a Portugal. La TVT comparteix calendari amb la cursa de muntanya Gorbeia Suzien Skyrace, que se celebrarà el 26 de setembre a Zeanuri (Biscaia), i la Tajos Skyrace, que tindrà lloc el 17 d'octubre a Alhaurín El Grande (Màlaga).

Actualment, David Vidal va en segon lloc a la Copa Catalana de Curses per Muntanya en la modalitat de Mitja Marató, a quatre punts del primer, després d’aconseguir el 18è lloc a la Trencacims Paüls, el tercer lloc a la Cameta Coixa, la quarta posició a la 6a Cames de Ferro al Puigsacalm i el tercer lloc a la Buff Epic Trail. Les dues últimes proves de la Copa Catalana estan programades pel 19 de setembre i el 16 d’octubre.

La Copa Catalana segueix sent una via per formar part de la Selecció Catalana de curses per muntanya. Segons informa la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), el seleccionador, Pere Rullan, segueix les diferents competicions per poder escollir aquells esportistes que portin la samarreta de la selecció catalana en proves estatals i internacionals. Tenint en compte el gran paper de David Vidal, el garriguenc podria ser un dels escollits.