Ciclisme
- Juneda

David Ramon del Team MP Group s'imposa en la 57a edició del Trofeu Vila de Juneda

Els garriguencs Pau Domènech, Sergi Mateu i Gerard Pagano acaben la cursa en 9a, 25a i 27a posició, respectivament

Els ciclistes segons abans de donar el tret de sortida al 57è Trofeu Vila de Juneda. FOTO: Laura Quintana

El ciclista tarragoní David Ramon Rubinat, del Team MP Group, s'ha proclamat vencedor del 57è Trofeu Vila de Juneda, una cursa de circuit urbà que se celebra per la Festa Major de la localitat garriguenca. Un any més, el dilluns 30 d'agost, els ciclistes van recórrer un total de 40 voltes (58 kms) en un circuit tancat d'1,5 km amb la particularitat de passar un tram de llambordins.

En aquesta edició van prendre la sortida 41 ciclistes, tot i que, com és habitual, no tots la poden acabar. Ho van fer 31, dels quals David Ramon va ser el més ràpid amb un temps d'1 hora i 30 minuts. Aquest formava part d'un grup que ja es va escapar a les primeres voltes, però no va ser fins a la volta 10 que arran de l'esprint d'una prima van destacar-se David Ramon (Team MP Group), Daniel Reyes (Controlpack Badia) i l'holandès Frenkie Van der Vorst (Smartdry). En els darrers girs, David Ramon va atacar per passar la línia de meta en solitari, per davant de Van der Vorst (2n) i Reyes (3r).

De la quarantena de participants, enguany n'hi havia tres del nostre àmbit informatiu, Pau Domènech, de les Borges Blanques, Sergi Mateu, de Bellaguarda, i Gerard Pagano, d'Alcanó, que van quedar en 9a, 25a i 27a posició, respectivament. En la categoria sub-23, Domènech va ser 2n i va emportar-se el premi de 1r lleidatà. A l'entrega de premis hi van prendre part l'alcalde de Juneda, Antoni Villas, el regidor d'esports José Luis Garrido, el president de la Federació Catalana de Ciclisme Joaquim Vilaplana, el president de la Colla Ciclista la Pedalada de Juneda Joan Sedó, el delegat de la FCC a Lleida Norbert Herrera, i el membre de la Junta de la FCC Pep Roca.

Imatge del podi general del Trofeu Vila de Juneda 2021. FOTO: FCC

El Trofeu Vila de Juneda és puntuable per la Copa Critèrium de la Federació Catalana de Ciclisme, formada per vuit curses. Enguany, la de Juneda ha estat l'última prova del calendari. Àlex Ulloa del Proton Cycling Academy, va passar la línia de meta en 8è lloc, confirmant així la seva victòria en la Copa Critèrium 2021 després de dominar aquest calendari des de les primeres curses. En la general Ulloa sumava 185 punts, pels 143 de Pol Hervàs (2n) i els 138 de Francisco Muñoz (3r i millor S23).