- Bellaguarda

David Vidal aconsegueix la 12a posició a la Trail Valle de Tena

L'atleta de Bellaguarda haurà de fer molt bon paper en les pròximes dues competicions per poder arribar als Campionats d’Europa de Skyrunning

David Vidal competint a la Trail Valle de Tena. FOTO: Ramón Ferrer

David Vidal, de Bellaguarda, ha competit aquest dissabte 28 d'agost a la sisena edició de la Trail Valle de Tena amb l'objectiu de classificar-se pels Campionats d'Europa de Skyrunning. Desafortunadament, després de 6 hores i 47 minuts corrents, va perdre el top10 per 1 minut, quedant així en 12a posició.

Tot i anar en segon lloc a la Copa Catalana de Curses per Muntanya en la modalitat de Mitja Marató, l’atleta ha decidit sumar quilòmetres i debutar en marató en una de les curses més emblemàtiques del panorama nacional i europeu. La Trail Valle de Tena és un circuit molt tècnic de 43 quilòmetres amb un desnivell positiu de 3.600 m. “La fatiga muscular em va passar factura, en aquest sentit tenim molt marge de millora, però en aspectes generals estic content amb la gestió de tota la cursa”, assegura el corredor. 

Aquesta és la primera cursa de les tres escollides per la Federació Espanyola d'Esports de Muntanya i Escalada (FEDME) per escollir als millors corredors del país que competiran el pròxim 19 i 20 de novembre a Portugal. La TVT comparteix calendari amb la cursa de muntanya Gorbeia Suzien Skyrace, que se celebrarà el 26 de setembre a Zeanuri (Biscaia), i la Tajos Skyrace, que tindrà lloc el 17 d'octubre a Alhaurín El Grande (Màlaga). Malgrat que David Vidal dona per perduts els europeus, farà tot el possible per quedar entre els primers en les pròximes dues competicions.