- L'Albi , Les Borges Blanques

El Centre Excursionista Borges-Garrigues recorre més de 80 quilòmetres fins a arribar a Cambrils

Els excursionistes van sortir des del Passeig del Terrall de les Borges el dissabte dia 18 de setembre a 2/4 de 5 de la tarda i van arribar a Cambrils a les 12 del migdia del diumenge dia 19

Fotografia dels participants de la travessa Borges-Cambrils abans de la sortida. FOTO: Centre Excursionista Borges-Garrigues

La secció de caminades de resistència del Centre Excursionista Borges-Garrigues va proposar-se un nou repte: la travessa Borges-Cambrils. Una vintena de persones van reunir-se al Passeig del Terrall de les Borges el dissabte 18 de setembre a 2/4 de 5 de la tarda per donar el tret de sortida a la travessa organitzada pel CEBG. 

El circuit de 82 km de distància i uns exigents 4400 m de desnivell acumulat va passar per diversos pobles de les Garrigues, la Conca de Barberà i el Baix Camp. Els excursionistes van poder gaudir de deu avituallaments durant el recorregut i un últim avituallament líquid i sòlid a l’arribada. La primera parada es va fer a l’Albi, on van tenir pluja fins a aconseguir esquivar-la, van continuar fins al Vilosell, Vilanova de Prades, Prades, la Febró, la Mussara, Vilaplana, on es van trobar amb el punt més crític de la caminada a causa del terreny dificultós i un corriol estret amb uns 600 metres de desnivell, seguidament es van fer pas fins a l’Aleixar, Reus, Riudoms i finalment Cambrils. 

De les vint-i-tres persones participants, onze van completar tot el recorregut, dues van caminar fins a Vilanova de Prades i set van fer tram fins a l’Albi i van tornar a agregar-se a Reus. Els excursionistes van arribar al destí a les 12 del migdia del diumenge dia 19. 

Des del CEBG asseguren que la travessa d’aquest cap de setmana ha estat una prova per fer-la més endavant amb més gent, ja que “vam decidir fer poca difusió per garantir les mesures adoptades per fer front a la pandèmia”. D’altra banda, tenen previst modificar el recorregut i revisar les dades tècniques amb més precisió.