Futbol

Ramon Usall, nou vocal de la Comissió de Control i Transparència del FC Barcelona

El seu nomenament és per un període de sis anys, coincidint amb el del mandat de la Junta Directiva presidida per Joan Laporta

Ramon Usall acompanyat pel president Joan Laporta a la Llotja President Suñol. FOTO: Penya Blaugrana Som un Sentiment

El dilluns 19 de setembre, Ramon Usall va ser nomenat vocal de la comissió de Control i Transparència del FC Barcelona. La comissió, encarregada de vetllar pel compliment del Codi Ètic del club, està presidida per la vicepresidenta Elena Fort i formada, a més d'Usall, pel professor Anton M. Espadaler, el filòsof Bernat Dedéu i l'advocat Jordi Domingo.

Usall es dedica a la docència exercint com a professor de Ciències Socials a l'Institut Josep Vallverdú de les Borges Blaques i a l'Institut Obert de Catalunya. També desenvolupa tasques de tutor al grau d'Història, Geografia i Art de la Universitat Oberta de Catalunya. Més enllà de la tasca docent, destaca per la seva activitat de recerca i divulgació al voltant de la relació entre esport, història, política i societat. En aquest sentit, ha publicat diverses obres literàries que li han valgut l'obtenció de diferents premis. 

Al marge de les seves publicacions en solitari, també és col·laborador de diferents mitjans de comunicació com L'Esportiu de CatalunyaNació Digital, el programa de RAC 1 Via Lliure, la revista de cultura ciclista Volata o la revista d’història Sàpiens.

En relació amb el futbol, Ramon Usall és secretari de la Penya Blaugrana Som un Sentiment i soci del FC Barcelona des de 2004. El seu nomenament com a membre de la Comissió de Control i de Transparència és per un període de sis anys, coincidint amb el del mandat de la Junta Directiva presidida per Joan Laporta.