Atletisme
- Les Borges Blanques

L'arbequí Roger Sans guanya la Cursa de l'Oli

Els borgencs Laura Quintana i Pau Arrufat, primers de les respectives categories. Va ser el retorn d’una de les cites atlètiques de referència a Ponent, tot i que amb les inscripcions limitades a 350.

(foto: Aj. Borges)

L’arbequí Roger Sans, de 26 anys, va ser el primer a creuar la línia d’arribada de la Cursa de l’Oli de 10 km que es va celebrar diumenge passat a les Borges Blanques, en el marc de la Fira de l’Oli. Sans, que milita al Club Atlètic L’Hospitalet i combina l’esport amb la professió de dietista nutricionista i una botiga de material esportiu a Valls, va fer un temps de 32 minuts. En dones, la vencedora va ser Cristina Solé, amb un temps de 40 minuts i 21 segons.

Per categories d’edat, la borgenca Laura Quintana (club Tri-4.40), de 23 anys, va ser segona en F1, amb un temps de 45 minuts i 22 segons i les també borgenques Mariona Morell, de 27 anys, i Anna Giné, de 38, van ser primera i segona en F2, amb 45 minuts i 33 segons i 46 minuts i 15 segons, respectivament. En M1, el borgenc Pau Arrufat, de 21 anys, va ser primer, amb un temps de 39 minuts i 22 segons.

Pel que fa al conjunt de corredors locals, el més ràpid va ser Josep Viladoms, amb 35 minuts i 2 segons, seguit de Pau Arrufat i Felip Llaguna. En dones, la més ràpida va ser Laura Quintana, seguida de Mariona Morell i Sílvia Hill.

Degut al context de pandèmia, l’organització de la cursa va limitar les inscripcions a 350, de les quals van participar-hi finalment unes 300, i es va eliminar el format de 5 km, estrenat el 2019. Els corredors, a més, havien de portar mascareta al moment de la sortida. L’edició d’enguany suposava el retorn d’una de les cites atlètiques de referència a Ponent després que el 2021 no s’hagués pogut fer.