Atletisme
- Les Borges Blanques

Tornen a enxampar un corredor que va fer trampes a la Cursa de l'Oli

L'atleta, de Lleida, va cedir el seu xip i el seu dorsal a un company de club que va arribar 10 minuts abans que ell. El temps del company li va permetre pujar al podi a recollir el primer premi de la seva categoria.

(foto: Xavi Minguella)

Un dels corredors que el diumenge 23 de gener va participar a la Cursa de l’Oli que es feia a les Borges Blanques va fer trampes. El lleidatà M.R.B., de 66 anys, va cedir el seu xip i el seu dorsal a un altre company de club que no estava inscrit i que va fer el recorregut amb 10 minuts menys que ell, un temps que va permetre que M.R.B. constés inicialment en primera posició de la seva categoria; de fet, va pujar al podi a recollir el premi i tot.

El mateix dia de la cursa, a la tarda, l'empresa encarregada del cronometratge va informar l’organització, el Club Atlètic Borges, que un corredor havia pujat al podi amb un temps que no li corresponia, tal com s’havia pogut comprovar amb imatges. Posteriorment, el club es va posar en contacte amb l’infractor, que hauria reconegut els fets, el va treure de les classificacions i aquest va retornar el premi. Igualment, el club del que formen part els dos corredors també ha sigut informat, així com la Lliga Ponent. Amb la desqualificació, el segon classificat de la categoria passa a primer, el tercer a segon i el quart a tercer.

Antecedents
No és la primera vegada que es detecten trampes a la Cursa de l’Oli, una actitud que, tot i reprobable, és molt minoritària, ja que a la cita hi participen centenars de corredors que sí que segueixen el reglament. Enguany, per la pandèmia, es van limitar a 350 però en altres edicions s’havia arribat a superar els 700. L’any 2019 hi va haver un cas semblant de trampes, quan un corredor, també de Lleida, va fer la cursa amb dos xips, el seu i el de la seva companya, però ella no podia córrer i va obtindre un temps de podi que li permetia sumar punts per la lliga, una situació que altres vegades també s’ha donat en altres curses.

Des del Club Atlètic Borges s’explica que “podem entendre i hem fet la vista grossa a certes situacions que no afecten a tercers, però quan fas quelcom que et porta a guanyar un premi que no t'has guanyat i que, a més, implica que li prens a un altre company corredor, com a club hem d'adoptar mesures”.