Senderisme
- Els Omellons

La Marxa de les cabanes dels Omellons tornarà el 8 de maig

L'activitat s'havia hagut de suspendre tant el 2020 com el 2021 per la Covid19.

Participanta de la Marxa de les cabanes dels Omellons (Foto: Arxiu)

L'Ajuntament dels Omellons ha anunciat que reprén la Marxa de les cabanes de volta, que tindrà lloc el proper 8 de maig. Serà la vuitena edició d’aquesta prova popular, després que les edicions tant del 2020 com del 2021 es van haver de suspendre a causa de la Covid19.

La ruta comptarà amb dos recorreguts, un de 15km i un de 21km. L'organització els està perfilant amb l'objectiu que incorporin trams nous del terme que els participants no coneguin. L'alcalde dels Omellons, Jordi Gaya, expressa que els inscrits trobaran una part del paisatge canviat per les obres de reparació posteriors als aiguats del 2019, que van afectar greument la via de tren entre les Borges Blanques i Vinaixa. A la vegada, també afirma que la ruta passarà per espais consolidats de la marxa, com l'ermita de Sant Bonifaci.

L’Ajuntament dels Omellons treballa amb la voluntat d'obrir les inscripcions de la marxa el mes de març, així com també per recuperar el nombre d'inscrits de les últimes edicions, que havia arribat fins a les prop de 700 persones.