Futbol
- Les Borges Blanques

L’Escola de Futbol de les Garrigues crea un torneig de futbol benjamí en memòria de Ramon Espasa

La voluntat dels organitzadors també és que l’activitat tingui una vessant benèfica, amb la recollida de material esportiu per cedir-lo a infants sense recursos.

Comiat d'Espasa com a entrendor del Borges el juny del 2013. (foto: X. Minguella)

El proper dissabte 26 de febrer, les Borges Blanques acollirà el 1r Memorial Ramon Espasa, un torneig de categoria benjamí amb fins a dotze equips de Ponent.

La competició tindrà lloc al Camp d'Esport Ramon Espasa i a més de la voluntat de recordar el futbolista i entrenador garriguenc, traspassat ara fa tot just un any a causa de la Covid19, l'activitat s'acompanyarà d'una recollida benèfica de material esportiu (botes, canyelleres, entre d'altres) per cedir-les a infants sense recursos. En el context de la competició també s'inaugurarà el nou camp de futbol 7 que l'Ajuntament va construir el 2021.

El torneig comptarà amb tres fases: una primera de lligueta en grups reduïts; una segona d'eliminatòries; i, per acabar, la fase final, amb les semifinals, la final de consolació i la final. Els partits es disputaran al matí, de 9h a 15h.

Ramon Espasa, nascut a les Borges el 1966, va jugar al Borges, a la UE Lleida, al Real Madrid C, l'AD Parla, el Balaguer, el Mollerussa, el Tremp, entre altres. Va ser un dels principals impulsors de les escoles de formació de futbol base de les Garrigues i del Baix Segrià.