Ciclisme

Passa per les Garrigues una volta a Catalunya de ciclisme d'ultradistància

La Kromvojoj va sortir de Reus el divendres a la tarda i proposava als participants recórrer 1.400 km amb 24.000 metres de desnivell positiu. Els primers 11 ciclistes ja han superat la comarca.

La ciclista Weronika Zsalas en un tram de muntanya de la Kromvojoj

La tarda del divendres 20 de maig va començar a Reus la Kromvojoj, una volta a Catalunya de ciclisme d’ultradistància i autosuficiència que proposava a la trentena d’inscrits recórrer 1.400 km, amb 24.000 metres de desnivell positiu sense suport extern.  

Els ciclistes resseguien en la seva ruta el perfil de Catalunya. Des del Baix Camp fins al Cap de Creus, a l’Alt Empordà. Després, travessaven els Pirineus fins a Viella (Vall d’Aran). En el descens cap al Baix Ebre i el Montsià, creuaven les Garrigues per Arbeca, les Borges, Cervià i la Pobla de Cérvoles. La ruta finalitzava novament a Reus. 

En aquest moment, tres dies i mig després de la sortida, tres dels participants ja han completat la ruta. El més ràpid, Oriol Chias, ho va fer en tres dies i quatre hores, havent-se aturat només una hora a reposar. Els 11 ciclistes més ràpids, entre els quals tres de les dones que prenen part de la prova, ja han passat les Garrigues.

Es pots seguir l’avenç de la resta dels participants en el mapa de progrés que l’organització ha habilitat i que recull totes les dades dels ciclistes. El nom de la prova, Kromvojoj prové de l’esperanto i significa “possibles i diversos camins”.