Ciclisme
- Castelldans , Cervià de les Garrigues , El Vilosell , L'Albi

La prova d'ultraciclisme The Capitals travessa les Garrigues

La ruta connecta les quatre capitals del Principat. Els participants han de fer 865km i 16.300 metres de desnivell positiu per camins, senders i pistes, en un temps màxim de 5 dies i 12 hores, sense possibilitat d’ajuda externa. 

En el moment de redactar aquesta notícia, només tres dels divuit ciclistes en actiu a The Capitals han creuat les Garrigues. (Foto: Pedalma)

El 24 de juliol va començar a Barcelona la prova ciclista d’ultradistància i autosuficiència The Capitals, organitzada per Pedalma. La ruta connecta les quatre capitals de Catalunya (Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona) servint-se de 865km de camins, senders i pistes i s’ha de completar seguint el recorregut, sense rebre ajuda externa, i en un màxim de 5 dies i 12 hores. 

En el tram que uneix Lleida i Tarragona, el punts de control 3 i 4 de la prova, The Capitals s’endinsa en les Garrigues i les creua de nord a sud-est. Així, accedeixen a la comarca per Castelldans, travessen el poble i es dirigeixen cap a Cervià de les Garrigues, tot i que no hi arriben a entrar. D’aquí es dirigeixen a l’Albi i, d’aquest poble, al Vilosell, des d’on es dirigeixen cap a les Muntanyes de Prades. 

En el moment de redactar aquesta notícia, només tres dels divuit ciclistes en actiu a The Capitals han creuat les Garrigues. Ho han fet la passada matinada, entre 6h i 8h del matí.

L’evolució de la cursa es pot seguir al web de Pedalma, amb tot detall d’informació sobre els ciclistes i el seu estat, en el què en argot d’aquestes competicions es diu ‘dotwatcher’, és a dir ‘seguidor de punts’.