Ciclisme
- Contingut patrocinat / Juneda

La 58a edició del Trofeu Vila de Juneda se celebrarà el 29 d'agost

Serà la sisena i última prova de la Copa Critèrium de la Federació Catalana de Ciclisme, i permetrà entregar el premi al millor ciclista de la competició. Els organitzadors confien reunir entre 40 i 50 ciclistes.

Imatge del Trofeu Vila de Juneda del 2021 (Foto: Xavi Minguella)

El proper dilluns 29 d’agost, en el marc de la Festa Major del municipi, se celebrarà la 58a edició del Trofeu Vila de Juneda, prova puntuable per la Copa Critèrium de la Federació Catalana de Ciclisme. De fet, es tractarà de la sisena i última cursa. El dia abans, el 28, s’haurà celebrat a Barcelona la cinquena. 

A la publicació d’aquesta notícia, hi havia una vintena d’inscrits. Norbert Herrera, membre del comité organitzador i ex delegat de la Federació Catalana de Ciclisme a Lleida, confia que l'atractiu del recorregut amb llambordins i l'esperit de la cursa, amb nombroses primes econòmiques que entrega el públic mentre té lloc la prova, convencerà un nombre de ciclistes igual o superior a l'edició del 2021, entre 40 i 50.

Tot i això, Herrera també reconeix que els darrers anys, "la Copa Critèrium no passa el seu millor moment", a diferència d'altres països com els Estats Units o Bèlgica, on les curses en circuïts urbans estan "de moda", a Catalunya i l’estat espanyol “estan més estancades”. 

Entre els participants hi haurà els garriguencs Josep M. Capell, de Torregrossa, Pau Domènech, de les Borges Blanques i Sergi Mateu, de Bellaguarda. 

El vencedor del Trofeu Vila de Juneda s’endurà com a premi un llambordí, a més de les primes econòmiques corresponents i les que hagi pogut aconseguir durant la prova.