Futbol sala
- Redacció / L'Espluga Calba

L'Espluga Calba reuneix 22 equips i 160 jugadors al torneig de futbol sala de festa major

La segona edició d'aquest campionat va comptar amb la presència de sis equips femenins, vuit de categoria júnior, sis d'adults i dos de veterans. Entre els futbolistes n'hi havia de l'Espluga Calba, però també de Tàrrega, Mollerussa o Belianes.

Final femenina del campionat. (Foto: Xavi Minguella)

Entre el divendres 19 i el diumenge 21 d’agost va tenir lloc a l’Espluga Calba la segona edició del campionat de futbol sala en el marc de la festa major. L’activitat, anomenada FEFA World Cup, en imitació de la Copa del Món, va reunir 22 equips i 160 jugadors, procedents tant del poble com de Tàrrega, Mollerussa, Sant Martí de Maldà o Belianes.

L’organització del trofeu va anar a càrrec d’un grup de joves vinculats al poble, i encapçalats per Guillem Pagès, amb la col·laboració de l’ajuntament. Aquests mateixos joves ja havien promogut amb èxit l’edició del 2021. En aquesta ocasió, van constatar la ràpida resposta dels veïns, que va forçar a ampliar la categoria júnior de sis a vuit equips, i que també va permetre un partit entre veterans.

El consistori va acompanyar l’activitat amb reparacions a la pista i facilitant samarretes als equips, que es van identificar cadascun amb una selecció nacional. Joves i ajuntament es mostren “molt contents” amb el resultat i confien tornar a organitzar un nou i millorat trofeu l’estiu vinent.

La pista poliesportiva va reunir nombrosos aficionats (Foto: Xavi Minguella)

Torregrossa també atreu joves de fora

El mateix cap de setmana, Torregrossa va acollir un torneig de futbol sala en què va reunir una norantena de joves tant del poble com de municipis veïns, agrupats en un total de 10 equips. L’impuls al campionat també estava a càrrec d’un grup de veïns, en aquest cas amb la col·laboració del Club Atlètic Torregrossa i l’ajuntament.

Atès l’èxit de convocatòria, els organitzadors es proposen tornar a repetir la competició l’any vinent, però avançant-la un mes, al juliol, per atreure més conjunts i evitar que coincideixi en dates amb l’arrencada de la pretemporada.

L’equip guanyador del Torneig de Torregrossa, el Restaurant Cap Dolo. (Foto: Torneig Torregrossa)