Ciclisme
- Contingut patrocinat / Juneda

El Trofeu Vila de Juneda corona el campió de la Copa Criterium Àlex Ulloa

La 58a edició va comptar amb la participació de 50 ciclistes, de les categories elit i sub-23. Josep M. Capell va finalitzar 17è i Damià Palafoix, 26è. El borgenc Pau Domènech va patir una caiguda al primer terç de la cursa i es va haver de retirar.

El pilot, perseguint els escapats. (Foto: Xavi Minguella)

La 58a edició del Trofeu Vila de Juneda, celebrada ahir a la tarda, va ratificar el ciclista Àlex Ulloa (Proton Cycling Academy) com a campió de la Copa Criterium 2022 de la Federació Catalana de Ciclisme. La de Juneda era l’última prova del calendari de criteriums i el de Sant Andreu de la Barca hi va aconseguir la primera victòria, després d’un segon lloc, tres terceres posicions i un quart. El 2021, Ulloa ja havia pujat al podi de Juneda com a guanyador de la Copa Criterium.

El Trofeu Vila de Juneda va arrencar a les 17h amb gran intensitat des de la primera volta. El borgenc Pau Domènech (Oleka Team) va intentar una escapada que va enfilar el grup. D’acord a les seves paraules, “la idea era fer la cursa dura des del principi”. Ràpidament, el grup es va anar trencant. Els garriguencs Josep M. Capell i Damià Palafoix van finalitzar la prova 17è i 26è respectivament.

Caiguda de Pau Domènech

Poques voltes després d’intentar seleccionar el grup, i mentre es trobava al pilot principal, el borgenc Pau Domènech va patir una caiguda al final del carrer Major. Domènech va intentar progressar dins el grup però un contacte amb un rival el va projectar fora la via i va acabar impactant amb un veí que contemplava la prova assegut a la terrassa del cafè Rosinach. Tot i que ràpidament es va mobilitzar una ambulància per atendre al ferit, l’incident va acabar sense danys importants per l’espectador.

Domènech va patir diversos talls al genoll a causa dels vidres que es van trencar amb l’impacte, que van requerir de punts de sutura. També va patir marejos que en algun moment el van deixar sense visió. Malgrat tot, comparteix la satisfacció pel resultat del seu equip, que buscava “un podi a Juneda”, i que va aconseguir el seu company Roger Puig, en finalitzar segon, darrere d’Àlex Ulloa.

El ciclista de les Borges haurà d’estar set dies fent repòs i sense tocar la bicicleta, i espera poder tornar a competir i participar en la desena de curses a Catalunya i el Pais Basc que li queden aquesta temporada.