Atletisme
- Redacció / Les Borges Blanques

El borgenc Josep Viladoms, campió d'Europa de duatló srpint a Bilbao

L'atleta va ocupar la primera posició en modalitat sprint (5km de cursa, 20km de bici, i 2,5 de cursa) i va ser quart en la modalitat standard (10km, 40km, 5km). Viladoms no va poder revalidar l’or en modalitat standard, que havia guanyat el 2020.

Viladoms, al centre, amb els companys de podi (Foto: J.V.)

L’atleta de les Borges Blanques Josep Viladoms va guanyar el passat dissabte 17 de setembre el Campionat Europeu de Duatló en modalitat sprint en la categoria M50, és a dir, per a atletes entre 50 i 54 anys. Viladoms va córrer el primer tram de 5km, va pedalar el segon tram de 20km, i va tornar a córrer els 2,5km finals de cursa en un temps total de 01:04:30, dos segons més ràpid que el segon classificat, David Serra.

Viladoms explica que durant tota la prova va “guardar forces pensant en el Duatló standard”, que corria el diumenge 18. Així, va tenir impuls suficient per superar Serra a l’esprint.

Viladoms va quedar quart en el Campionat Europeu de Duatló en modalitat standard per a majors de 50 anys. En aquesta prova, que constava de 10km de cursa, 40km de bicicleta i 5km de cursa, i que es va celebrar el diumenge 18, expressa que es va sentir molt més cansat, “ja feia dies que estava molt cansat, i diumenge estava destrossat”.

El 2020, Viladoms havia sigut doble campió d’Europa de duatló, en les modalitats sprint, que considera la que millor s’ajusta a la seva forma física, i la standard.