Senderisme
- Redacció / Castelldans

Mig centenar de persones participen a la 38a Marxa Memorial Manel Giné

El Centre Excursionista Borges - Garrigues va fixar la sortida de la caminada a Castelldans, i van recórrer l'entorn amb el doble objectiu esportiu i de coneixement del territori.

Foto dels participants, durant la ruta (Foto: CEBG)

El diumenge 2 d’octubre, el Centre Excursionista Borges – Garrigues va celebrar la 38a Marxa Excursionista de les Garrigues – Memorial Manel Giné. L'activitat va congregar mig centenar de persones, una xifra lleugerament inferior als últims anys, però que no preocupa els organitzadors.

La ruta, circular i de 12,5 km, va sortir de Castelldans, i va recórrer espais com el Pla de les Moles, els erms de l’espai natural de Mas de Melons, el Tossal de la Rosa i l’antiga Font de les Tretze piques. Abans de l’inici de la caminada, es va visitar el tossal de l’antic castell de Castelldans, on també s’hi troben restes d’un búnquer republicà de la guerra civil.

Albert Calvera, membre del Centre Excursionista Borges – Garrigues exposa que l’objectiu de la caminada no només era la iniciativa esportiva, sinó també recordar i “continuar amb la manera de fer de Manel Giné” apuntant l’excursionisme a “conèixer i estimar el país en tots els seus aspectes”.