Ciclisme
- Redacció / Juneda

Més de 220 ciclistes participen a la 21a edició de la Marxa BTT Transbessons

Enguany, a més dels recorreguts curt (35km i 530 metres de desnivell) i llarg (55km i 1050 metres de desnivell) se’n va estrenar un de popular (de 15km i 200 metres de desnivell). 

El diumenge 2 d’octubre va tenir lloc pels entorns de l’espai d’interès natural dels Bessons, la Vall Seca, els Marquesos o el Racó del Pom la 21a edició de la Marxa BTT Transbessons. 

L’activitat, no competitiva, va comptar amb la participació de 225 ciclistes, que van poder triar entre tres recorreguts. A més del recorregut curt (35km i 530 metres de desnivell) i del llarg (55km i 1050 metres de desnivell), que ja eren habituals, se’n va estrenar un de popular (de 15km i 200 metres de desnivell). Aquest darrer va concentrar un gruix important d’infants que són alumnes de l’Escola de Ciclisme Juneda – Garrigues i d’adults que s’iniciaven en l’esport. 

Per Norbert Herrera, membre del comité organitzador de la Transbessons, cal aplaudir la resposta dels infants de l’escola de ciclisme “tenia molt sentit que es fes un circuït popular en una marxa com aquesta a Juneda, que acull l’única escola de ciclisme homologada de ponent”. Segons Herrera, hi va haver prop de 40 nens i nenes que hi van prendre part. 

La xifra d'inscrits, però, és menor que la d'altres edicions, i es perd participació respecte les Transbessons prepandèmia, que havien arribat a dades d'entre 300 i 400 participants. “És una cosa que passa en diversos esdeveniments cicloturistes” els últims temps, apunta Herrera.