Ciclisme
- Redacció / Juneda

Sis Consells Esportius de Ponent creen un circuit escolar de BTT

La competició comptarà amb un total de sis proves a partir del mes de març. La darrera, al circuit de l'Escola de Ciclisme de Juneda, serà l'11 de juny. Hi podran participar tant infants, com joves i adults sense la necessitat d’estar federats. 

Fotografia de l'Open BTT, el 15 d'octubre (Foto: X.M.)

Els consells esportius de les Garrigues, de la Noguera, del Pallars Jussà, de la Segarra, del Segrià i de l’Urgell han unit forces per crear un circuit escolar de BTT compost per sis proves, seguint l’estructura del calendari escolar de cros.  

La competició constarà de sis proves, cadascuna organitzada per un dels consells esportius i clubs locals. Arrencarà el 19 de març a Rocallaura; continuarà el 2 d’abril a Artesa de Noguera; seguirà el 14 de maig a Tremp; es desplaçarà el 4 de juny a Rosselló; i finalitzarà, l’11 de juny a Juneda. En algunes cites, com a Juneda, el recorregut serà en un circuit tancat, mentre que en d’altres se senyalitzarà mitjançant balises. 

El circuit escolar de BTT dels consells esportius de les Terres de Lleida serà paral·lel a l’Open Lleida BTT, que promou la Federació Catalana de Ciclisme. A diferència de les proves existents, aquestes no requeriran d’estar federat, sinó només de comptar amb una llicència i assegurança adequada. Això no exclourà, però, que hi puguin prendre part ciclistes federats. 

Les proves comptaran amb categories tant d’infants, com de joves com d’adults, d’acord a les que s’acostumen a implementar al circuit de cros.