Futbol
- Redacció / Les Borges Blanques

Un Borges superior s’imposa (3-1) al Juneda en la tornada del derbi garriguenc

Tots els gols van arribar a la primera part i, a la segona, els blancs van optar per mantenir el resultat amb un posicionament conservador.

(foto: Xavi Minguella)

Malgrat la climatologia adversa, que en alguns moments va portar aigua i tot, les aficions del FC Borges i el CF Juneda no es van voler perdre el partit de tornada del derbi comarcal de Segona Catalana i, el passat diumenge a la tarda, van acudir en massa al camp municipal d'esports Ramon Espasa, que es va omplir de gom a gom. Només en algun partit contra el Mollerussa a Primera o en la final de la Copa Catalunya amateur el 2017 s'havia vist tant públic al recinte, unes 800 persones.

El partit d'anada, jugat a principis d'octubre a Juneda, va acabar amb un ajustat 1-0 en un camp també ple fins a la bandera i ara els blancs rebien l'equip veí amb ganes de venjança. No obstant això, l'afició que més es va fer sentir va ser la roja, també en els minuts de més desavantatge dels junedencs al marcador.

Sobre el terreny de joc, el Borges es va mostrar superior en quasi tot el partit, sobretot a pilota parada, d'on van arribar els tres gols de l'equip. El primer el va fer Jordi Clivillé al minut 29, rematant un córner, i quatre minuts després, el capità Roger Pelegrí 'Pele', també de cap en un córner, va enviar la pilota al fons de la xarxa amb una penetració a l’àrea imparable.

Pocs minuts després, Josep Giné feia el 2-1 i posava emoció al marcador, tot i que l'alegria junedenca va durar poc, ja que Joel Guitart tornaria a ampliar distàncies amb un gol de falta directa abans del descans que va agafar el porter a contrapeu. A partir d'aquí, el resultat ja no es mouria. Els blancs van optar per replegar-se, aprofitar els seus bons recursos en defensa i deixar la pilota al Juneda que, malgrat alguns intents arrencats majoritàriament de mig camp pel sempre perillós Oriol Masbernat 'Tuto', no va arribar a incomodar la porteria local.

Amb aquesta victòria, el Borges es consolida a la part alta de la taula i manté la pressió sobre l'Artesa de Lleida i l'Alcarràs, els dos equips que té per damunt i que aquest cap de setmana també van guanyar els seus partits. Els borgencs, però, tenen un partit menys i, per tant, continuen amb clares opcions de mantenir-se a dalt i, en última instància, optar al retorn a Primera. Aquests tres conjunts ja marquen distàncies respecte el següent grup, tot i que l'Alguaire també té un partit menys.

El Juneda, per la seva banda, queda ara a mitja taula però molt igualat amb diversos equips, com el Balàfia i el Pardinyes, amb qui està empatat a punts. En aquesta jornada, els groc i negres van descansar i seran, precisament, el pròxim rival dels junedencs.