Futbol
- Redacció / Les Borges Blanques

El Garrigues A es proclama campió del torneig benjamí Memorial Ramon Espasa

Organitzat per l’Escola Comarcal de Futbol les Garrigues, es va celebrar el dissabte 18 de febrer per segon any consecutiu i va aplegar dotze equips benjamins de Ponent.

El Garrigues A, vencedor del torneig. (foto: Aj. Borges)

El Garrigues A benjamí, que juga la lliga a la categoria Preferent, és el guanyador del torneig Memorial Ramon Espasa que es va celebrar el dissabte 18 de febrer al camp municipal d’esports de les Borges Blanques. Els garriguencs es van imposar a l’AEM Lleida –club que va guanyar l’edició de l’any passat– en una final molt disputada, una victòria que va suposar tot un bàlsam a la meitat d’una temporada a la màxima categoria de benjamins que està sent difícil per al conjunt lila, integrat per Nil Cortasa, Pau Miró, Jan Sánchez, Diego Sobrepere, Oriol Sans, Joan Martí, Iker Peralbo i Yeray Buñales, que aquesta vegada van comptar amb el reforç de l’incombustible prebenjamí Fabian Agrijan.

Aquesta era la segona vegada que l’Escola Comarcal de Futbol les Garrigues organitzava el torneig, que ret homenatge a Ramon Espasa, un dels fundadors de l’Escola, mort el febrer del 2021 als 54 anys d’edat, víctima de la Covid. Com en la primera edició, hi van participar dotze equips benjamins de les comarques de Ponent, tres dels quals de la pròpia Escola (A, B i C). La resta eren el Baix Segrià, el Mascançà, l’Atlètic Segre, l’AEM Lleida, el Pla d’Urgell, el Mollerussa, el FiF Lleida, l’Urgell i l’Intercomarcal, escola que aplega jugadors de Juneda, Torregrossa, Artesa i Puigverd.

Durant tot el matí es van disputar partits als tres camps de futbol-7 i a les dues del migdia es van jugar les finals. Al final del torneig també es van sortejar dos obsequis per als que havien donat algun tipus de material esportiu destinat a infants sahrauís a través de l’ONG Lleida pels Refugiats. Els obsequis eren una samarreta de la selecció catalana de futbol i unes botes aportades per la futbolista de Puiggròs Alba Caño, actual capitana del Barça B femení i exjugadora del Garrigues.


(fotos: Xavi Minguella)