Senderisme
- Redacció / Les Borges Blanques

La marxa Borges-Riu Set inaugura el 40è aniversari del C.E.B.G.

Commemoració. La 5a Marxa de resistència coincideix amb l’efemèride del Centre Excursionista Borges-Garrigues, que la promou. S’han previst més activitats al llarg del 2023.

Participants d'una edició anterior de la Marxa Borges - Riu Set (Foto: C.E.B.G.)

La 5a Marxa de resistència Borges-Riu Set té lloc el diumenge 19 de març del 2023, amb un itinerari circular que recorre 56,55 km pels termes de les Borges, Juneda, Castelldans, Cervià i l'Albi.

La ruta pren de referència el camí que s'ha seguit els últims anys, però, tal com explica el president del Centre Excursionista Borges-Garrigues (C.E.B.G.), Ramon Not, també s'hi incorporen nous corriols.

L'activitat, ampliada ja el 2022 amb tres recorreguts addicionals de menys distància, la Marxa de les Comes (de 45 km), la Caminada de la Serra dels Bessons (de 24 km) i la Caminada de la Bassa de la Torre (de 16 km), s'escau enguany amb la commemoració del 40è aniversari del Centre Excursionista Borges-Garrigues i, d'alguna manera, tot i que les activitats que promouen s'han succeït des del gener, la inaugura.

Així, l'obsequi amb què es trobaran els participants de la marxa de resistència serà una armilla tallavents del club vinculada a l'efemèride, que comptarà tant amb l'escut del centre com amb el logo de la Marxa i també amb la xifra dels 40 anys de l'entitat.

Tant la Marxa Borges-Riu Set (56,55 km i 1.661 m de desnivell positiu) com la Marxa de les Comes (45 km i 1.250 metres de desnivell positiu) s'integren dins el Circuit Català de Caminades de Resistència de la Federació  d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) i s'hauran de completar amb menys de 14 i 11,22 hores respectivament. Els participants hauran de segellar la tarja de pas en els controls distribuïts al llarg del recorregut.    

Menys participació
Acostumats a una inscripció d'entre 250 i 300 persones, el C.E.B.G. es reconeix sorprès de la caiguda que hi ha hagut enguany pel que fa a participants. Al tancament de la publicació n'hi havia menys de 150 entre els quatre recorreguts: 60 a la Marxa Borges Riu Set; una vintena a la Marxa de les Comes; i una cinquantena més entre les caminades més curtes.

"Sabem que anem a un públic en concret" reconeix Not, pel caràcter de resistència que caracteritza la seua iniciativa, però també apunta que no tenen clar el motiu de la caiguda d'inscrits i la menor afluència de les àrees de Tarragona i Barcelona, que solien estar presents. 

Escalfament per l'aniversari
A partir de l'abril, el Centre Excursionista Borges-Garrigues ha previst un cicle de xerrades i presentacions vinculades a la muntanya, la natura i l'excursionisme. De cara a l'estiu, es preveu una activitat de caràcter més esportiu, tot i que amb el desig de sorprendre socis i veïns. Per acabar, en el context del dia del soci, a finals d'any, es preveu dedicar un bon espai de l'acte a la commemoració del 40è aniversari de l'entitat.