Senderisme
- Redacció / Les Borges Blanques

Més de 200 participants a la Marxa Borges-Riu Set

L'activitat del Centre Excursionista Borges - Garrigues, que s’havia ressentit de participació les setmanes prèvies, va sumar prop d'un centenar d'inscrits els últims dies. El bon temps va acompanyar una jornada amb quatre recorreguts a escollir.

Sortida dels participants (Foto: CEBG)

La 5a edició de la Marxa de resistència Borges – Riu Set es va celebrar el diumenge 19 de març, i va comptar amb la participació de més de 200 persones en els quatre recorreguts de la prova. L’organització va celebrar la xifra, ja que les últimes setmanes abans de la cita esportiva, les inscripcions s’havien ressentit

Les persones apuntades podien triar entre la ruta de 56km, la Marta Borges Riu-Set, la de 45 km, la Marxa de les Comes, la de 24 km, la Caminada de la Serra dels Bessons i, finalment, la Caminada de la Bassa de la Serra, de 16 km.  

Els itineraris circulars visitaven elements de pedra seca com pous i cabanes de volta, elements emblemàtics de la zona nord i centre de les Garrigues i fins a cinc termes municipals en les distàncies més llargues, els de les Borges, Juneda, Castelldans, Cervià de les Garrigues i l’Albi.  

Des del Centre Excursionista Borges – Garrigues indiquen que la prova va ser neta i no hi va haver cap incident a destacar, tret de les típiques butllofes als peus, fruit d'anar sumant quilòmetres.

La 5a Marxa Borges Riu – Set va servir per inaugurar la commemoració del 40è aniversari de l’entitat borgenca, que ha programat altres activitats al llarg del 2023 per celebrar l’efemèride.