Ciclisme
- Redacció / Les Borges Blanques

La Marxa BTT Terrall-Garrigues 2.0 llueix senders i nous premis per als participants

L’organització ha recuperat antics camins i passos d’animals per crear recorreguts nous. Els garriguencs Ester Sopena, en el recorregut curt, i Pau Domènech, en el llarg, van ser dels més ràpids en completar els respectius circuits.

El borgenc Pau Domènech durant l'edició d'enguany (Foto: E.P.)

Més de 300 ciclistes van prendre part el diumenge 16 d’abril de la dotzena marxa BTT Terrall-Garrigues 2.0 que organitza el Club Ciclista de l’Ateneu Garriguenc. La prova constava de dos recorreguts, un de 30 km i 650 metres de desnivell i un de 55 km i 1.200 metres de desnivell.

Entre les nombroses novetats que l’activitat presentava enguany, hi havia molts senders inèdits. Des de l’entitat van recuperar antics camins i passos d’animals per dibuixar uns circuits en bona part desconeguts pels participants. Com explicàvem abans de la cursa, el club va indicar les partides agrícoles per les quals transitaven els corriols, per fer més atractiva la ruta.

Josep Lombardo, membre de l’entitat organitzadora, explica que “la gent va quedar molt contenta del recorregut. Un circuit ràpid, però ben arreglat per tothom”.

Tot i que l’activitat està definida com a no competitiva, hi va haver una gran varietat de reconeixements als participants. Ester Sopena, membre de l’Escola de Ciclisme Juneda – Garrigues, va ser la dona més ràpida en el recorregut curt. Pau Domènech, de les Borges, tercer en la distància llarga.

A més, també hi havia primes individuals, com un pernil amagat, que es va endur fins a la meta un dels participants, un premi al més ràpid en recórrer un tram de 8km de senders, o reconeixements al més veterà, Joan Armengol, de 72 anys, i al més jove, Eudald Cornudella, de 10 anys. L’organització també va distingir a les dos últimes classificades.