- Redacció / Les Borges Blanques

Les Borges acull el Campionat de Catalunya de Field Target

La disciplina simula la caça i els participants disparen a dianes ubicades en l'espai natural que tindrien les diferents espècies cinegètiques. La competició va tenir lloc a l'Àrea Privada de Caça de la Societat de Caçadors.

Diversos competidors en línia durant el campionat (Foto: J.M.)

L'Àrea Privada de Caça de la Societat de Caçadors de les Borges Blanques va ser la seu el diumenge 16 d’abril del Campionat de Catalunya de Field Target, una disciplina esportiva que simula la caça, i en què els participants disparen a dianes ubicades a diferents distàncies, en llocs on estarien les diferents espècies cinegètiques. 

La prova, que era classificatòria per al Campionat d’Espanya, va comptar amb 25 carrers i 50 dianes, amb dos carrers en què s’havia de disparar de genolls i dos en que s’havia de fer en posició forçada de peu, a diferència de l’habitual posició asseguda. 

A més de la dificultat tècnica de la competició, amb dianes en distàncies i orientacions diverses, algunes gairebé al límit de l’abast de les armes, el vent va ser un factor decisiu, que va posar les coses més difícils encara als competidors. El resultat final va ser per sota de les 40 dianes, un exemple de l’exigència del circuit i de l’afectació del vent.  

El campionat va estar organitzat per la Federació Catalana de Caça amb el suport de l'Associació de Field Target Ponent, la Representació Territorial de la FCC a Lleida i la pròpia Societat de Caçadors de Borges Blanques i l'ajuntament.