Ciclisme
- Redacció / Vinaixa

Un vinaixenc participarà a la segona edició de la cursa d'ultradistància Kromvojoj

La prova arrencarà el 13 de maig del 2023 a Reus. El recorregut, de 1.400 km i 24.000 metres de desnivell positiu, recorre bona part de Catalunya i creua les Garrigues entre el punt de control 2, al Port de la Bonaigua i el 3, el Mont Caro.

Alex Lorenzo creuant els Pirineus (Foto: A.L.)

El dissabte 13 de maig arrencarà la segona edició de la Kromvojoj, una cursa ciclista d’ultradistància que travessa bona part de Catalunya, i que consta d’un recorregut de 1.400 km i 24.000 metres de desnivell positiu. 

La ruta, que és circular, s’inicia a Reus i puja fins al Monestir de Sant Pere de Rodes (Alt Empordà) on hi ha el primer punt de control. Després, creua els Pirineus fins al Port de la Bonaigua (Vall d’Aran), on es troba el segon check point. A continuació, baixa fins a les Terres de l’Ebre, per pujar el Mont Caro (Baix Ebre) on hi ha el tercer control de l’organització. En aquest descens del nord al sud de Catalunya, el recorregut travessa les Garrigues. Del Mont Caro, els participants enfilen de nou costa amunt fins a Reus. 

Enguany, hi ha haurà un participant garriguenc a la sortida de la Kromvojoj. Es tracta del ciclista de Vinaixa Àlex Lorenzo, que serà la primera vegada que pren part en una prova d’ultradistància d’aquestes característiques. Anteriorment, havia fet la cursa Pedals de Foc, una brevet de 300 km o la ruta Transpirenaica. 

Lorenzo explica que “buscava una prova d’ultradistància de diversos dies” i la proposta de la Kromvojoj li encaixava, tot i que és un recorregut més exigent del que inicialment havia desitjat. Va tenir en compte que començava a Reus, prop de casa, i que creuava la comarca. “Travessar les Garrigues em feia més gràcia” apunta.

Pel fet de ser la seva primera participació en una cursa d’aquestes característiques, el vinaixenc té previstes jornades llarges de pedaleig, de fins a 12 h, però també parar a descansar còmodament, una cosa que el diferencia d’altres experts en la disciplina, que gairebé no s’aturen, o fan becaines de menys d’una hora. Lorenzo assenyala que realitza la prova durant les vacances de la feina i que, per tant, “ho intentaré disfrutar com a tal”.  

Preguntat sobre els factors més importants a tenir en compte durant la competició, creu que li caldrà tenir “una mentalitat autònoma, plana. És important no desanimar-se gaire, ni tampoc motivar-se en excés”.