Ciclisme
- Redacció / Juneda

Cap de setmana de doblet per la ciclista Júlia Mir

El dissabte va quedar segona al Campionat d’Andorra de Cronoescalada, a sis segons de la primera classificada. El diumenge, va guanyar el primer Gran Premi la Forca d'Aiacor després d’una escapada de 40 km. 

Mir, dalt de tot del podi del Gran Premi la Forca d'Aiacor (Foto: J.M.)

El dissabte 6 i el diumenge 7 de maig, la junedenca Júlia Mir va pujar al podi en dos ocasions, en les dues curses ciclistes on va participar com a integrant de l’equip Universitat Politècnica de València (UPV). 

El dissabte 6, Mir va ser segona en el Campionat d’Andorra de Cronoescalada que es va celebrar a Escaldes-Engordany. La jove ciclista va acabar a sis segons de la primera classificada després de completar el recorregut de 8 km fins a Engolasters. Segons explica, “el recorregut era més curt de l’anunciat”, cosa que li va jugar una mala passada perquè va regular les forces malament i va guardar energia que li hauria permés un millor temps. 

El diumenge, la junedenca va demostrar la seva potència en ruta i va aconseguir guanyar el I Gran Premi de la Forca d’Aiacor, després d’una escapada en solitari de 40 km. Mir va contra-atacar a unes rivals que havien tensat el grup capdavanter i es va quedar sola.

“Vaig veure que no em seguien, vaig veure que tenia cames, i vaig dir: endavant”, explica. Mir també va guanyar totes les metes volants, fet que li va permetre endur-se el maillot blau de la competició. En aquesta aventura, fins i tot va patir una punxada, que no li va impedir la victòria.  

La ciclista es manifesta “molt feliç dels resultats obtinguts” i vol agrair l’ajuda a l’entrenador Carles Pons. A l’abril, Mir havia patit un accident mentre entrenava, i va haver de superar tant el cop com les pors a la carretera.