Ciclisme
- Redacció / Juneda

Les llambordes de Juneda inauguren el calendari femení elit i S23

El 4t Trofeu Vila de Juneda Fèmines congrega una vintena de ciclistes, i el 2n Trofeu Vila de Juneda Júniors, tercera prova del seu calendari, cinquanta joves. Els més ràpids es van endur com a premi una llamborda, a més de les habituals primes.  

(Foto: CCCP)

El diumenge 7 de maig, una vintena de ciclistes van participar en la 4a edició del Trofeu Vila de Juneda Fèmines, la primera prova del calendari femení elit i sub-23 de la Federació Catalana de Ciclisme. Al mateix temps, també es va celebrar el 2n Trofeu Vila de Juneda júniors, la tercera cita del calendari català 2023 d’aquesta categoria, amb una cinquantena d’inscrits. 

La prova es va disputar en el mateix circuit urbà que acull la tradicional Copa Criterium masculina de l’agost, que compta amb voltes d’1,45 km i la pujada de llambordes on s’ubica tant la línia d’arribada, al carrer la Font. En ambdues categories, van haver de fer 30 voltes. 

Entre les fèmines, la protagonista va ser Íngrid Ruiz (Massi Tactic Academy) que es va escapar des de les primeres voltes. En la cursa de júniors, l’èxit va ser per a Martí Pratginestós (Europa Tadesan BluePower CC Olot) a l’esprint, després d’una escapada molt treballada amb Albert Pla (Finques Feliu), i perseguits de prop per altres competidors. Enguany no hi havia cap participant garriguenc entre els inscrits. 

Com és habitual, la organització va repartit primes durant tota la prova, arribant als 400€ entre col·laboradors, empreses amigues i públic assistent a la prova. Als més ràpids els va fer entrega d’una llamborda, tal com es fa en la popular cursa ciclista Paris-Roubaix.

El president del Club Colla Ciclista La Pedalada, Norbert Herrera, explica que en aquesta edició hi havia “més públic, més ambient” seguint la prova. Pel que fa a la xifra de participants va ser similar a la del 2022. Malauradament pels organitzadors, la competició coincidia amb altres proves com la Volta Ciclista a Espanya femenina, fet que va impedir la presència d’un conjunt català de primer nivell com el Massi-Tactic, que sí que hi va enviar el filial, i que va guanyar en categoria equips.