Futbol
- Redacció / Les Borges Blanques

El Veterans C.F. Borges es proclama campió a l'última jornada de lliga

L'equip blanc-i-negre va guanyar (1-3) al Veterans C.F. Linyola, mentre que el primer classificat, l’Atlètic Segre, va empatar el seu partit (1-1). Hi havia dos punts de diferència, però els borgencs tenien la diferència de gols a favor.

Els jugadors i l'equip tècnic del Veterans C.F. Borges celebrant la lliga (Foto: V.C.F.B.)

El Veterans C.F. Borges va guanyar el diumenge 14 de maig el seu partit contra el Veterans C.F. Linyola (1-3) i es va proclamar campió de la 1a divisió del XLIV Copa Telègrafs a l'última jornada de lliga. Els blanc-i-negres van igualar en punts i superar a la classificació el Veterans Atlètic Segre, que va empatar, ja que tenien la diferència de gols a favor. 

L'equip garriguenc va començar la temporada amb resultats discrets, però una bona ratxa aquesta segona part de la competició el va fer pujar fins a les primeres posicions de la taula. Tot i això, no depenia d'ell mateix per guanyar la lliga. L'empat del Veterans Atlètic Segre (1-1) contra el Veterans Bordeta, el tercer classificat, va permetre als borgencs passar-los davant i revalidar un títol que ja havien aconseguit el 2019. 

El davanter borgenc Albert Botam, el segon màxim golejador de la lliga, explica que no s’ho esperaven, i que “només un company de l’equip ho creia possible”. També ressalta que en cap jornada havíen anat primers, fet que els feia més difícil de pensar que ho podien aconseguir. Tot i això, assenyala que “l’equip s’ho mereix. 

El Veterans C.F. Borges havia estat jugant la temporada passada a la segona divisió de la Copa Telègrafs perquè una denúncia per alineació indeguda dels Veterans Atlètic Segre els va condemnar al descens. Una “mala jugada” que Botam pensa que se’ls ha girat en contra: “al final, ho han pagat”. 

El proper repte dels blanc-i-negres serà el de disputar la Copa Catalunya de Veterans al juny. A aquest títol hi accedeixen el primer i segon classificat de cada competició.