Futbol
- Redacció / Les Borges Blanques

El C.F. Borges aconsegueix l'ascens matemàtic a Primera Catalana

Tot i que la lligueta de promoció d'ascens s'ha saldat amb quatre derrotes, tres empats i dos victòries fins ara, els borgencs van poder treure rèdit dels punts que havien aconseguit a la lliga regular.

Jugadors, cos tècnic i equip directiu celebren l'ascens (Foto: Jordi Reñé Griñó)

El C.F. Borges va guanyar el diumenge 28 de maig al C.F. Linyola (2-0) i va aconseguir l’ascens matemàtic a Primera Catalana, categoria de la qual havia descendit el curs passat.

Aquesta temporada, els garriguencs van finalitzar en segona posició de la lliga regular, amb un balanç de 14 partits guanyats, tres d’empatats i tres de perduts.

A la lligueta de promoció d’ascens, en canvi, els resultats no han acompanyat, i l’equip només ha guanyat dos partits, n’ha empatat quatre i n’ha perdut tres. Tot i així, els borgencs han pogut aprofitar el coixí de punts de la primera fase, i aconseguir l’ascens un partit abans que s’acabi el campionat. 

El president del C.F. Borges, Jordi Macià, destaca que “el play off ha estat molt ajustat” i que “complim els objectius marcats a principis de temporada”. 

Pele, mantejat pels seus companys (Foto: J.R.G.)

Els futbolistes van celebrar el retorn a la primera categoria tant al mig del camp com als vestuaris. A més, el combinat blanc va aprofitar l’últim partit a casa per homenatjar l’arbequí Roger Pelegrí ‘Pele’, que és capità, i que es retirarà del futbol en acabar la temporada, després de diverses campanyes a la base i 12 al primer equip.  

Per Pele, que va ser qui va anotar els dos gols del partit des del punt de penalti, “era el millor comiat que podia tenir”. L’arbequí havia començat a pensar en la retirada la temporada passada, però el descens i l’entrada d’una nova junta directiva el va fer repensar “per ajudar-los i tornar a portar l’equip a Primera Catalana”.

En endavant, continuarà fent d’entrenador a Lleida, tot i que espera que en el futur el C.F. Borges es torni a creuar en el seu camí i hi pugui exercir de preparador tècnic. 

El diumenge 4 de maig, els borgencs disputaran l’últim partit oficial de la temporada contra el C.E. Artesa.