Futbol
- Redacció / Les Borges Blanques

El Borges de Veterans es queda a les portes de la final de la Copa Catalunya

Un penal inexistent xiulat per l’àrbritre tot just passats els 40 segons de l’inici del partit va condicionar la semifinal contra el Torredembarra. Tot i això, el Veterans Borges acaba una emporada d’èxit, en què es va proclamar campió de lliga. 

(Foto: Xavi Minguella)

El camp municipal d'esports Ramon Espasa, de les Borges, va acollir el diumenge 18 de juny al matí el partit de semifinals de la Copa Catalunya Veterans que enfrontava el Borges i el Torredembarra. Els locals arribaven a l'encontre com a campions de lliga de Primera Divisió Telègrafs Lleida i havent guanyat còmodament els quarts de final contra la Pobla de Mafumet la setmana anterior.

Contra el Torredembarra, el partit va ser més igualat, però un penal inexistent xiulat per l'àrbitre tot just passats 40 segons de l'inici del partit va condicionar el marcador. El partit va arribar amb 0-1 a la mitja part, però a la represa aviat va marcar el Borges, quan l'albinenc Raül Camí va aprofitar un mal rebuig del porter visitant. Un quart d'hora després, els blanc-i-blaus es tornaven a avançar al marcador amb un xut creuat dins l'àrea arran d'una jugada ràpida que havia sorgit d'una passada llarga del porter.

A partir d'aquí, els visitants van dedicar-se a aguantar el resultat, amb pèrdues de temps sovintejades. Unes mans dins l'àrea van suposar un clar penal a favor del Borges, xiulat per l'àrbitre, però el porter va aturar el xut d'Albert Botam. Tot i que el Torredembarra va acabar amb deu jugadors per una expulsió, el resultat ja no es va moure de l'1-2.

El Torredembarra s'enfrontarà a la final a l'Amposta, que va vèncer el Llefià a semifinals, ronda on havia aconseguit el passi directe per la incompareixença del rival, l'Atlètic Segre, als quarts.

El Veterans Borges acaba així una temporada d'èxit, en què s'ha proclamat campió de lliga quan tot just l'any anterior havia aconseguit pujar de Segona. Ha sigut un final de temporada, a més, acompanyat de nombrosa afició, un escalf que el club ha agraït. I és que els dos partits de Copa s'han celebrat tots dos a casa, un en divendres al vespre i l'altre en diumenge a mig matí, a diferència dels partits habituals de lliga, que se solien jugar els diumenges a les 9 del matí.