Ciclisme
- Redacció / Les Borges Blanques

Thomas de Gendt (Lotto Dstny) creua les Garrigues en una ruta estival de Bèlgica fins al País Valencià

Acompanyat pel també professional Jelle Wallays (Cofidis), recorren els 2.000 km que separen el municipi de Semmerzake de la ciutat valenciana de Calp en 12 etapes. El ciclista va renunciar al Tour per manca de forma i entrena per la Vuelta.

De Gendt participant al Tour UAE 2023 (Lotto Dstny).

El belga del Lotto Dstny Thomas de Gendt, habitual de les fugues i múltiple guanyador d’etapes a les grans voltes ciclistes, ha creuat aquest matí les Garrigues dins el viatge estival de dotze dies que està duent a terme entre Bèlgica i el País Valencià.

En el 10è dia de recorregut entre la ciutat on viu, Semmerzake, fins a Calp, al País Valencià, i acompanyat pel també ciclista professional del Cofidis, Jelle Wallays, ha recorregut la comarca de nord a sud, passant per Arbeca, les Borges, Castelldans, l’Albagés, el Soleràs, la Granadella i Bovera. De Gendt ha fet parada a la Granadella i n’ha compartit una fotografia a les xarxes socials.  

El belga va decidir conjuntament amb el seu equip no participar enguany al Tour de França, que té lloc des de principis de juliol, ja que consideraven que no estava prou en forma. Aquest viatge de 2.000 km forma part de la seva preparació per a la Vuelta a España, que començarà el 26 d’agost a Barcelona. 

De Gendt ha expressant en més d’una ocasió que la Volta a Catalunya és la seva prova ciclista preferida. Ha guanyat en etapes de cinc edicions diferents d’aquesta competició.