Ciclisme
- Redacció / Juneda

La selecció catalana s'emporta Júlia Mir al Tour de Charente-Maritime

És la primera vegada que la ciclista junedenca entra a la llista del combinat català. La prova francesa tindrà lloc aquest cap de setmana i constarà de 3 etapes, dues en línia i una contrarrellotge.

Mir al Campionat de Catalunya, on va ser segona (Foto: Abdecycling/FCC)

La ciclista junedenca Júlia Mir defensarà aquest cap de setmana per primera vegada el maillot de la selecció catalana en una prova internacional. El combinat del país l’ha escollit juntament amb cinc joves més per participar al Tour de Charente-Maritime, a França. 

Les catalanes competiran en un recorregut que consta de tres etapes. El dissabte 22 duran a terme una primera etapa en línia de 85,9 quilòmetres entre els municipis de Saintes i Saint-Genis-de-Saintonge. A la tarda, disputaran una contrarellotge de 10,6 quilòmetres entre Haute-Saintonge i Saint-Genis-de-Saintonge. El diumenge 23 se celebrarà una tercera i última etapa, de 98,9 quilòmetres, entre Puy-du-Lac i Saintes.

Mir ha estat triada per la selecció gràcies al subcampionat de Catalunya aconseguit al juny, i els resultats d’aquesta primera meitat de l’any. Cal recordar que va debutar en competició, i com a independent, al mes de gener. Des de llavors, ha fitxat per l’equip Universitat Politècnica de València (UPV) i ha aconseguit algunes posicions d’honor en proves, principalment al País Valencià.