Ciclisme
- Redacció / Juneda , Les Borges Blanques

Les Borges tindrà un critèrium ciclista per festa major

Un grup de veïns impulsa la iniciativa per recuperar el llegat d’una cursa que històricament s'havia celebrat al poble. Serà el segon de la comarca després del Trofeu Vila de Juneda, que tindrà lloc el 28 d’agost. 

Participants en una edició anterior del criterium Trofeu Vila de Juneda (Foto: X.M.)

El dilluns 4 de setembre, les Borges Blanques acollirà el I Critèrium de Les Borges Blanques - Memorial Sisco Pèries, una cursa en circuït urbà que tindrà la sortida al passeig del Terrall.

La iniciativa sorgeix d’un grup d’aficionats al ciclisme del municipi i compta amb el suport del Club Ciclista de l'Ateneu Garriguenc. Els mou, d’una banda, el desig de recuperar el llegat d’una cursa que històricament s’havia celebrat per Festa Major al voltant del Terrall. De l’altra, l’objectiu és oferir un espectacle esportiu als veïns.

La cursa, està inclosa dins el calendari de critèriums de la Federació Catalana de Ciclisme i els organitzadors esperen que hi pugui haver el màxim de participants possible. Alhora, juntament amb el Trofeu Vila de Juneda, que el dilluns 28 d’agost celebrarà la 59a edició, constituiran la Xallenge Garrigues, un trofeu entre els qui corrin les dos proves comarcals. 

El nom de la prova recorda, així mateix, el ciclista Francisco “Sisco” Pèries, nascut a Balaguer el 1912 però establert a les Borges Blanques des de ben jove. Pèries va participar en nombroses curses de jove, fins i tot en alguna etapa de la Volta a Catalunya, i posteriorment va tenir un taller al municipi. Més enllà de la competició, sempre va estar vinculat al món de la bicicleta, i va ajudar a refundar el Club Ciclista Borges. Va morir l’any 2003.