Atletisme, Ciclisme, Senderisme
- Redacció / La Granadella

Prop de 280 inscrits a la Granadella Running, dins el Festival de la Música Popular de la Granadella

És una cita esportiva no competitiva que comptarà amb tres opcions: una caminada de 6 km, una cursa de 10 km i una ruta en BTT de 17 km. L’acció anima a col·laborar als participants amb l’entitat Down Lleida. 

L'any passat, la caminada i cursa van aplegar unes 75 persones (Foto: R.S.)

El diumenge 20 d’agost, en el marc del Festival de la Música Popular i Tradicional Catalana de la Granadella, tindrà lloc l’esdeveniment esportiu no competitiu “La Granadella Running”, que pretèn descobrir el poble i els seus paisatges als inscrits, que ja són prop de 280. 

La cita comptarà amb tres opcions: una caminada de 6 km, una cursa de 10 km i una ruta per a bicicleta de muntanya de 17 km. En tots tres casos, i d’acord a l’organització, es busca dur a terme una trobada d’amics i esportistes per entrenar, i no una prova que premïi els més ràpids. 

El seu impulsor, Rafa Serrano, ja va organitzar l’any passat una trobada similar amb caminada i cursa dins el Festival de la Granadella: Trota la Granadella, amb el club Trotallunàtics. El 2022, amb menys marge i difusió, hi van prendre part 75 persones. 

Per aquest motiu, Serrano considera que enguany l’activitat “ja està sent un èxit abans de començar”. Es mostra satisfet de la resposta, que inclou atletes de diversos clubs de Ponent, alhora que figures com la tarragonina Mireia Sosa, campiona d’Espanya dels 100 km. 

A més del vessant esportiu, paisatgístic i cultural, “La Granadella Running” també té una part social i solidària. Els participants poden dur a terme donatius a Down Lleida en el moment d’apuntar-se a la trobada, que per altra banda és gratuïta. 

L’activitat començarà a les 8.15 h del diumenge 20 d’agost des del Pla de la Vila de la Granadella. Els recorreguts a peu i corrent recorreran principalment el Coll de Bovera, mentre que el ciclista tindrà com a centre la serra de Sant Antoni.