Futbol
- Redacció / L'Albagés

El C.F. Albagés inicia la commemoració del centenari amb una exposició fotogràfica

La mostra recollirà imatges de totes les èpoques del club, fins i tot del primer equip, impulsat el 1923. El 16 de setembre tindrà lloc la Festa del Centenari amb un dinar de germanor. 

Primer equip del C.F. Albagés (Foto: J.M.A.)

El dissabte 26 d’agost, en el marc de la Festa Major de l’Albagés, s’inaugurarà una exposició amb fotografies antigues i la història del C.F. l’Albagés, que aquest 2023 commemora el seu centenari. 

La mostra ha estat comissariada pel veí del poble Josep M. Alventosa, que ha aplegat imatges de totes les èpoques, fins i tot del primer equip, del 1923, i que lluïa una samarreta blanca i una estrella de sis puntes al pit. Alventosa també ha elaborat el discurs històric que acompanya les fotografies. 

Entre els elements que destaca aquest veí, hi ha l’enigma de la procedència de la primera samarreta, diferent de l’arlequinat i de les línies blanc i blaves que el club ha vestit la major part de la seva història.

Tenint en compte que el futbol l’haurien introduït els fills de les cases fortes del poble, els quals estudiaven a Barcelona, Alventosa pensa que la samarreta podria estar vinculada amb la del Foot-Ball Club Internacional, un equip fundat el 1901 i que va desaparèixer el 1922 per donar naixement a la Unió Esportiva Sants.  

Si bé en el cas de l’equip barceloní l’estrella era de cinc puntes, i en la de l’Albagés era de sis, es podria pensar que l’equipació del Foot-Ball Club Internacional hauria servit d’inspiració. 

Un altre element subratllat per Alventosa, que també va ser jugador del C.F. Albagés, és la funció social que l’esport va tenir després de la Guerra Civil espanyola.

A més de l’exposició, l’equip celebrarà el 16 de setembre la Festa del centenari, amb un dinar en què vol aplegar el màxim de persones vinculades amb el club i amb la seva història. A més de l’àpat, durant el matí es podrà visitar l’exposició, i a la tarda s’entregaran obsequis a tot de persones que han impulsat el club.