Ciclisme
- Redacció / Juneda

El Trofeu Vila de Juneda escalfa motors

La 59a edició tindrà lloc el dilluns 28 d'agost, a partir de les 17 h. A falta d'una setmana, hi ha 25 ciclistes inscrits, entre els quals només un de garriguenc.

Les llambordes són un element distintiu de la competició (Foto: X.M.)

El Club Ciclista Colla la Pedalada de Juneda va obrir ara fa una setmana les inscripcions del 59è Trofeu Vila de Juneda. La tradicional prova ciclista urbana se celebrarà el dilluns 28 d’agost en el marc de la Festa Major del municipi. 

El critèrium, que consta de 40 voltes al circuit d’1,45 km pels carrers de Juneda (58 kms en total), ja compta amb 25 ciclistes apuntats quan falta una setmana per disputar-se i dos dies pel tancament de les inscripcions.

Entre aquests, a hores d’ara, hi ha un únic garriguenc, Damià Palafoix (PARDINYES CC) de Torregrossa. El borgenc Pau Domènech, que era un habitual de la prova, va patir una caiguda el dijous passat a Llodio, en una prova del Torneig Lehendakari del País Basc, i serà dubte fins l’últim moment. 

No hi consten com a inscrits cap dels tres primers classificats de l’edició 2022. Que sí que estarà a la sortida serà el ciclista de l’Hospitalet de Llobregat Sergi Darder (Hight Level GSport Grupo Tormo) que l’any passat va guanyar la Gran Clàssica Modest Capell de Torregrossa. 

El Trofeu Vila de Juneda d’enguany tornarà a comptar amb 1.000 € en primes pels participants, així com una llamborda per al vencedor, a la manera de la competició ciclista Paris-Roubaix. La prova de Juneda serà la primera de la Xallenge Garrigues, que completarà el recent creat 1r Critèrium de les Borges Blanques - Memorial Sisco Pèries. Qui guanyi a Juneda s’enfndarà el maillot de líder de la Xallenge.