Futbol
- Redacció / Les Borges Blanques

L'Escola Comarcal de Futbol Les Garrigues es posiciona sobre l'afer Rubiales

L’entitat formativac considera “inacceptables i inadequades” l’actitud del president de la RFEF i les suposades disculpes i demana a la Federació que apliqui el seu propi protocol. De moment, és l’únic club de la comarca que s’ha pronunciat.

Torneig aleví Garrigues Cup celebrat l'any passat a les instal·lacions de les Borges. (foto: X.M.)

El Club Escola Comarcal de Futbol Les Garrigues, amb seu a les Borges però jugadors de diversos municipis de la comarca, va emetre ahir dimecres un comunicat en relació a l’actitud del president de la Real Federación Española de Futbol (RFEF), Luis Rubiales, durant la celebració del títol mundial aconseguit per la selecció espanyola femenina el passat diumenge, 20 d’agost. A la llotja, amb el president de la RFEF es va agafar els genitals públicament en la celebració del gol i, un cop acabat el partit, a l’entrega de trofeus, va agafar pel cap una jugadora i li va fer un petó no volgut a la boca.

L’entitat garriguenca considera “inacceptables i inadequades” tant l'actitud i els comportaments de Rubiales a l’estadi com el posterior vídeo en què el president de la RFEF aparentava disculpar-se. Per l’escola comarcal, aquell missatge va ser “insuficient”. “Des del club creiem que, per una societat lliure d'actituds com aquestes, no s'ha de relativitzar el que va fer, i que qualsevol agressió ha de tenir conseqüències per a l'agressor i no pot sortir impune”. En aquest sentit, l’entitat demana a la RFEF que apliqui el seu propi protovol i les mesures pertinents per eradicar aquestes situacions.

El Club Escola Comarcal de Futbol Les Garrigues forma part de la Federació Catalana de Futbol que, al seu torn, és membre de la RFEF. Aquest divendres, la federació espanyola ha convocat amb caràcter d'urgència una Assemblea General Extraordinària per debatre sobre el petó forçat del seu president, que acumula nombroses peticions de dimissió per part de representants polítics, esportius i sindicals. Ahir mateix, prop d’una vintena d’entitats esportives de Lleida, de diverses disciplines, van emetre un comunicat conjunt de rebuig a qualsevol gest de violència sexista al món de l'esport i contra la banalització d'aquests actes “o qualssevol altres que tractin la dona des d'una posició de poder o menyspreu de la seva vàlua”.

De moment, l’escola de futbol garriguenca, que forma habitualment més de 200 infants i joves, és l’únic club de la comarca que s’ha posicionat al respecte.