Ciclisme
- Redacció / Les Borges Blanques

El Critèrium de les Borges Blanques s'estrenarà amb 58 ciclistes

La sortida de la cursa serà a les 17.30 h, al Passeig del Terrall, prop de la cooperativa la Borgenca. Els participants d'aquesta competició hauran de completar prop de 60 km en un circuit urbà molt tècnic d’1’8 km.

Participants del Trofeu Vila de Juneda. Alguns repetiran avui, al Critèrium de les Borges (Foto: X.M.)

Aquesta tarda tindrà lloc el 1r Critèrium de les Borges Blanques – Memorial Sisco Pèries, una cursa ciclista urbana impulsada per un grup de veïns de la capital garriguenca en el marc de la festa major del municipi. Compta amb el suport del Club Ciclista de l’Ateneu Garriguenc. 

Prendran part del critèrium 58 ciclistes, entre els quals hi ha cinc inscrits de l’àmbit garriguenc. Són els borgencs Ferran Arrufat (Club Ciclista de l’Ateneu Garriguenc) i Pau Domènech (Ciclos Oleka Club Ciclista), el bellaguardenc Sergi Mateu (Pardinyes CC), i els torregrossins Damià Palafoix (Pardinyes CC) i Julià Pelegrí (Pardinyes CC). 

Els participants hauran de completar 40 voltes d,1,4 km, prop de 60 km, en un circuit urbà molt tècnic. Les corbes tancades forçaran els esportistes a frenar i tornar a arrencar múltiples vegades, causant un important desgast. La sortida serà al Passeig del Terrall, prop de la cooperativa La Borgenca.

A més dels premis als més ràpids, l’organització repartirà primes entre els competidors. Aquests premis menors sorgeixen de donacions d’empreses i particulars, i s’atorguen durant la cursa, afavorint esprints dins els grupets que es conformen i animant la disputa de la prova. 

A més, avui també es resoldrà la Xallenge de les Garrigues, una classificació conjunta entre el Trofeu Vila de Juneda, celebrat la setmana passada, i el Critèrium de les Borges, que busca potenciar el ciclisme de la zona. Els primers vuit classificats de la cursa junedenca no estaran avui presents, en canvi sí que hi serà Roger Puig, del Ciclos Oleka Club Ciclista, company de Pau Domènech.