Senderisme
- Redacció / Les Borges Blanques

Els molins fariners dels Omellons, eix de la 39a Marxa Excursionista - Memorial Manel Giné

L'activitat del Centre Excursionista Borges - Garrigues tindrà lloc el diumenge 8 als Omellons, i la sortida serà a les 9 h. Les inscripcions online es poden fer fins al divendres.  

Participants a la Marxa - Memorial Manel Giné, en una edició recent (Foto: CEBG)

El Centre Excursionista Borges – Garrigues celebra el diumenge 8 d’octubre la 39a Marxa Excursionista Les Garrigues, una activitat que des de fa nou edicions també serveix per recordar Manel Giné, un dels fundadors de l’entitat i estudiós local de les Borges.

Enguany la ruta tindrà la sortida i l’arribada als Omellons, i el recorregut de 10 km se centrarà en els molins fariners que hi havia hagut l’anomenat fondo de la Coma – el Trull. El desig del club és impulsar l’excursionisme, sempre vinculat amb el coneixement de l’entorn. En aquest sentit, el president del Centre Excursionista, Ramon Not, diu que “tenim molt patrimoni desconegut i volem mostrar-lo”. 

Les inscripcions a aquesta activitat es poden fer fins el divendres a la pàgina del Centre, a la llibreria Quaderns de les Borges, i al bar Casal dels Omellons. Els organitzadors esperen comptar amb entre 50 i 70 persones com en els darrers anys. 

Aquesta setmana, el Centre Excursionista Borges – Garrigues celebrarà una nova xerrada en el marc del 40è aniversari de l’entitat. L’alpinista Piti Capella presentarà el seu llibre 'Dits de Vent' a la Sala Maria Lois el divendres 6 a les 20 h.