Motor
- Redacció / Maials

El RallyRacc des de dins: un gruista maialenc al tram Pobla de Massaluca - Vilalba dels Arcs

El ral·li va comptar amb 63 equips inscrits i amb un recorregut íntegre sobre trams de terra. L'exigència del traçat va donar més feina que altres vegades als equips d'emergència. Gerard Oró, de Grues Oró, va recollir tres cotxes accidentats.

Oró recollint un dels vehicles accidentats durant la seva participació al tram la Pobla de Massaluca-Vilalba dels Arcs

El 58è RallyRacc Catalunya-Costa Daurada es va celebrar el divendres 20 i el dissabte 21 d’octubre entre el Camp de Tarragona, la Conca de Barberà i el nord de les Terres de l’Ebre. Enguany, i a diferència de les últimes edicions, la competició no formava part del Campionat del Món FIA de ral·lis. La prova era puntuable pel Super Campionat d’Espanya, pel Campionat de Catalunya i pel Volant RACC-Trofeu Mavisa, a més d’estar inclosa en diversos títols de promoció com el Peugeot Rally Cup Ibèrica, el Clio Trophy Spain Tierra i el Beca RTS Júnior.

El ral·li va comptar amb 63 equips inscrits i amb un recorregut íntegre sobre trams de terra. Aquest cop, l’exigència del traçat va donar més feina que altres vegades als equips d’emergència. Entre els professionals que hi treballaven hi havia el gruista de Maials Gerard Oró, del negoci familiar Grues Oró. En anys anteriors se li havia encarregat la feina nocturna de retirar els vehicles dels aficionats que podien obstruir la via dels cotxes de competició.

Aquest cop, com a grua responsable del tram cronometrat entre la Pobla de Massaluca i Vilalba dels Arcs, Oró va haver de remolcar els cotxes accidentats durant la prova i traslladar-los fins a la Pobla de Massaluca, d’on els recollien els equips. Va estar de 7 h a 17 h allí, i durant el matí va haver de respondre a tres vehicles que van sortir de la via. Un va bolcar, i els altres dos van quedar encallats fora del camí. Durant la tarda no es van registrar incidents. 

Gerard Oró confessa que no és aficionat als ral·lis. Tot i que reconeix que enguany la participació al ral·li va ser més divertida que altres vegades, també destaca que va suposar-li “més feina”. Com dèiem, dos dels vehicles accidentats havien sortit del camí i un havia bolcat. Junt amb les ambulàncies i els bombers es van desplaçar fins al lloc dels fets, però en constatar que no hi havia ferits i que els cotxes no molestaven a la competició, els van deixar fins al final del tram cronometrat. Un cop havien passat tots els participants, els va carregar fins a la Pobla de Massaluca.  

El pilot rus Aleksandr Semenov i el seu copilot Alexsei Ignatov, també rus, de l’escuderia Motor Terrassa, es van haver de retirar de la competició a causa de la sortida del camí i d’haver bolcat. Els altres dos vehicles van poder continuar. En canvi, tres cotxes més que van plegar en el tram la Pobla de Massaluca – Vilalba dels Arcs per avaries. 

Gerard Oró explica que treballar al ral·li de dia “mola més”, a més que també considera que per l’aficionat “és millor” que no pas fer-ho tot per asfalt.