Motor
- Redacció / Les Borges Blanques

Àlex Pifarré, subcampió de la Copa Catalana Trial de Nens en categoria Promo

El borgenc va finalitzar en segona posició al Trial de Nens a Tortosa celebrat el diumenge. La prova va ser molt disputada. Fruit d’aquest resultat va acabar segon a la general, empatat a punts amb el primer.

Pifarré, a l'esquerra, segon després d'Oriol Garcia. El tercer, Gael Hernández, havia estat primer en categoria base. (Foto: Moto Club Tortosa)

El borgenc Àlex Pifarré va disputar el diumenge 12 de novembre a Tortosa l’última prova de la Copa Catalana de Trial de Nens d’aquest 2023. Pifarré, que competeix amb el MotoClub Aitona, va lliurar una batalla molt igualada amb Oriol Garcia, que es va acabar imposant. Gràcies a aquesta victòria, Garcia va aconseguir pujar fins al primer esglaó de la classificació general, per davant de Pifarré. Tots dos van acabar amb la mateixa la puntuació final, 160 punts.

La prova de Tortosa no es va resoldre fins a la tercera i última volta. En la primera, Oriol Garcia va prendre una lleugera distància. En la segona, va ser Pifarré qui va cometre menys erros i va igualar el número de peus amb el seu competidor. L’última passada va decidir la cita i la Copa Catalana de Trial de Nens per només dos errors. A les xarxes, el jove borgenc lamentava haver fet “el millor trial de tota la temporada, però no ha pogut ser”.

Pifarré, concentrat durant la prova (Foto: Moto Club Tortosa)

Aquesta era també l’última vegada que Pifarré competia en un Trial de Nens, on podia participar fins a l’any de complir els 14 anys. A partir del 2024, només prendrà part del Campionat de Catalunya de Trial Open, a més de continuar competint al Campionat d’Espanya. En tots dos canviarà de cilindrada respecte aquest any. Passarà a portar una moto de 300 cc, a més de pujar de categoria d’edat.

El proper diumenge 26 de novembre, Olvan (Berguedà) acollirà l’última prova del Campionat de Catalunya de Trial Open. Àlex Pifarré lluitarà per ser Campió de Catalunya en categoria Promo 125. A falta d’una prova, és líder de la classificació general amb un punt de distància sobre el segon classificat i set sobre el tercer, Oriol Garcia.