Ciclisme
- Redacció / Arbeca , El Vilosell

Dos proves a les Garrigues dins el circuit de BTT dels Consells Esportius de les Terres de Lleida

En la segona edició d'aquesta competició, incorpora el Vilosell, el 6 d'abril, i Arbeca, el 21 d'abril. En total, se celebraran nou proves entre el març i el juny. Hi podran participar tant infants com adults.

Participants a l'Open Lleida BTT del Vilosell d'aquest març (Foto)

Els sis Consells Esportius de les Terres de Lleida van publicar recentment el calendari del circuit de BTT que organitzen per l’any 2024. La competició comptarà amb un total de nou proves, entre les quals n’hi haurà dos a les Garrigues. El Vilosell acollirà una cursa el 6 d’abril, i Arbeca una altra, el 21 d’abril. Se sumaran a Preixana (el 10 de març), Artesa de Segre (el 17 de març), Rocallaura (el 24 de març), Miralcamp (el 14 de d’abril), Cervera (el 12 de maig), Tremp (el 26 de maig) i Rosselló (el 9 de juny). 

Fonts del Club Ciclista el Vilosell expliquen que després d’organitzar dos Open de Lleida BTT tenien ganes de promoure una competició “més popular” i “més oberta”, motiu pel qual han decidit inscriure’s en aquest circuit. Enguany, doncs, deixaran de celebrar una prova en el marc de la Federació Catalana de Ciclisme i col·laboraran amb els Consells Esportius en aquesta nova cita.

En el cas de la prova d’Arbeca, l’impuls prové de l’Ajuntament. L’alcalde i regidor d’Esports, Sergi Pelegrí, apunta que “era interessant” tenint en compte “el planter” de ciclistes joves que té el poble. A més, també considera que disposen d’un “entorn idoni” per traçar un circuit que mescli camins i senders més tècnics. Pelegrí justifica l’impuls de l’ajuntament per davant del club ciclista local “per no carregar ningú”. Enguany, el Club Ciclista Arbeca no va organitzar la tradicional marxa BTT Terra d’Oliveres per manca de suports interns i externs, a més de manca de relleu generacional, segons el seu president.       

Aquest 2023, ja s’ha celebrat una primera edició del circuit BTT dels Consells Esportius de les Terres de Lleida. Va comptar amb sis proves, cinc de les quals continuen. Al Pla d’Urgell, la cita de Mollerussa d’aquesta passada primavera serà substituïda per una cursa a Miralcamp.

La competició està pensada tant per a infants com per a adults i se n’han ampliat les categories. En el primer grup, s’han definit cinc grups d’edat (prebenjamí, benjamí, aleví, infantil i cadet). En el segon, cinc més (juvenil, sènior a, sènior b, veterà a i veterà b). 

A l’edició d’enguany, hi va haver nombrosos podis a la classificació general de persones vinculades a les Garrigues o que competien amb el maillot de l’Escola de Ciclisme Juneda – Garrigues: Guim Ramon i Cesc Cos van ser segon i tercer en categoria benjamí masculí; Júlia Casanovas, va ser segona en aleví femení, i Quim Miquel i Albert Sala, primer i tercer respectivament en aleví masculí; Xavier Mesalles va obtenir la tercera plaça del circuit en infantil masculí; Ester Sopena, va ser la primera (i única) cadet femení, i Marc Mesalles el campió en cadet masculí. 

En categoria sènior masculí, Ramon Falguera, de l’Escola de Ciclisme Juneda-Garrigues, va ser primer i Ferran Arrufat, del Club Ciclista de l’Ateneu Garriguenc de les Borges, tercer. Robert Sopena, també amb el maillot de l’Escola de Ciclisme, va ser el segon en categoria veterà masculí. El centre de Juneda també va guanyar la classificació per equips amb una gran diferència de punts respecte la resta de clubs.

Aquest any, el circuit de l’Escola de Ciclisme havia d’acollir la cloenda del circuit de BTT dels Consell Esportius de les Terres de Lleida, a més de la Final Nacional del circuit escolar. Finalment, per l’amenaça de la pluja, la darrera prova no es va poder celebrar. Sí que va tenir lloc l’entrega de Premis del Circuit de BTT dels Consells Esportius, amb servei de bar i música ambient, a més d’obrir el circuit per tots aquells que volguessin provar-lo.