Futbol sala
- Redacció / Les Borges Blanques

El FS Borges femení, camí de xifres rècord

L'equip ha guanyat les set jornades que ha disputat fins ara, amb un balanç de gols de 37 a favor i només 2 en contra. Iris Aixalà i Maria Orteu, fitxatges d’aquesta campanya, són les pitxitxis del combinat i de la lliga.  

Les roig-i-negres, després del partit d'aquest cap de setmana contra el C.E. Pla d'Urgell (Foto: FS Borges)

El FS Borges femení està dominant amb comoditat aquesta primera part de la temporada a Segona Divisió. El dissabte 25 de novembre, les roig-i-negres van guanyar 1-4 al C.E. Pla d’Urgell, en el que va suposar la setena victòria consecutiva en les set jornades que fins ara s’han disputat de lliga. Els registres anotadors apunten a rècord. Les borgenques han marcat 37 gols i només n’han encaixat 2. 

Al capdavant de l’equip i de l’encert anotador hi ha dos dels fitxatges d’aquest passat estiu: Iris Aixalà i Maria Orteu. La primera provenia de l’AEM de Lleida, i havia decidit deixar el futbol semiprofessional. La segona, del Matera italià, un equip de la Sèrie C. Totes dues porten 11 gols i són les màximes anotadores tant del combinat com de la lliga. 

El president del FS Borges, Pep Castañé apuntava a l’inici de la temporada que enguany l’objectiu era “quedar primeres, sí o sí”. Davant dels registres de l’equip, no sé sorprèn i apunta que ja esperaven que les incorporacions els permetrien fer una passa endavant. D’igual manera, també observa que “amb la part mitja de la taula hi ha diferència, i amb la part baixa molta, molta diferència”.

El cap de setmana que ve, les capitalines jugaran contra el FS Vinaixa. Després encadenaran dos partits amb rivals directes: el FS Tàrrega, el CFS Corbins. A l’últim jornada de la primera volta s’enfrontaran amb el FS Fonollosa. 

La distància amb bona part dels conjunts de la categoria és clara. Costat per costat amb els equips garriguencs, també hi ha certa distància. El FS Maials ocupa la sisena plaça de la lliga, amb 12 punts, nou menys que les borgenques. El partit entre aquests equips va acabar 3-1 per les roig-i-negres. El FS Juncosa és setè, amb 10 punts. El Borges els va marcar un 0-4. El FS Vinaixa és 12è i antepenúltim, amb 1 punt, i el CFS Arbeca últim. Encara no ha puntuat. En el primer partit de lliga, el FS Borges va guanyar 5-0 a les quatribarrades.