Motor
- Redacció / L'Albagés

Eduard Pons, desè al Dakar en categoria de vehicles lleugers de sèrie

El de l'Albagés va aconseguir ahir la novena plaça en la tercera etapa, la seva millor posició fins ara. Avui encaren la segona part de l'etapa marató amb l'objectiu d’avançar posicions. El ral·li va començar el 5 de gener i acabarà el 19.  

Pons i Betriu durant la tercera etapa del ral·li. (Foto: Ingine Creators)

El pilot de l’Albagés Eduard Pons va aconseguir ahir la novena posició en categoria SSV, de vehicles lleugers de sèrie, a la tercera etapa del ral·li Dakar que se celebra des del divendres 5 de gener a l’Aràbia Saudita. Aquest és el millor resultat del pilot garriguenc fins ara en una especial, i li permet confirmar la desena plaça en la classificació general de la categoria.

La d'ahir era la primera part d'una etapa marató i davant el bon resultat obtingut, Pons valorava que "el més important és que estem en cursa, millorant i avançant. Esperem que la sort ens acompanyi, tot i que avui no l'haguem tingut amb les punxades". De fet, fins ara han patit diverses punxades, que els han fet perdre força temps. 

Pons, que té l’experimentat pilot d’enduro de Coll de Nargó Jaume Betriu com a copilot i company de viatge, s’havia marcat com a objectiu “ser competitiu” i acabar dins els primers cinc classificats. En l’actualitat, perd 2 hores i 16 minuts amb l’altre català Gerard Farrés, que encapçala la competició de cotxes lleugers, i es troba lluny de les primeres places. Tot i així, avui es disputa la segona part de l’etapa marató, i confia retallar temps. 

Avui, la segona part de l’etapa marató es durà a terme entre Al Salamiya i Al-Hofuf. Seran 698 quilòmetres, dels quals 299, cronometrats. L’especial combinarà tant pistes ràpides i pedregoses com dunes a la part final de l’etapa.