Futbol, Futbol sala
- Redacció

La represa post-Nadal marca diferències

Els partits del cap de setmana del 13 i 14 de gener van suposar el retorn de les lligues de futbol i futbol sala. Tot i les victòries d’alguns equips, no tothom va sortir afavorit. La segona part de la temporada 2023/2024 hi haurà lluita.

(Foto: Xavi Minguella)

El cap de setmana del 13 i el 14 de gener, els equips de futbol i futbol sala van saltar al camp per reprendre la temporada després de l'aturada de Nadal i per retrobar-se amb els aficionats. Els resultats van ser dispars. 

El Borges i el Juneda, guanyen plàcidament
El F.C. Borges de Primera Catalana, l'equip més ben posicionat de l'àmbit garriguenc, es va imposar 3 a 0 a casa a la U.E. San Juan Atlético de Montcada i Reixac. Els visitants arribaven precedits per la seva posició en lliga, tercers, i de la fama de conflictius dels seus aficionats. El dissabte 13, però, aquests no va assistir al Ramon Espasa. Amb la victòria, el F.C. Borges es va afermar en sisena posició. La readaptació a Primera Catalana sembla completa. 
Per la seva part, un C.F. Juneda còmode a Segona Catalana va guanyar per un contundent 6 a 1 en la reestrena contra el C.A. Castellserà. Els rojos són sisens, empatats a punts amb el cinquè, el F.C. Alcarràs, i el quart, el C.F. Balaguer. De moment, compleixen els objectius.

Un empat que no afavoreix a ningú
El primer matx del 2024 va enfrontar a Tercera Catalana el C.F. l'Albi i el C.F. l'Albagés dos equips que durant la primera part de la competició han estat a la part alta. L'empat final 1 a 1 no va afavorir a cap dels dos combinats. Els blaugranes van cedir el liderat. Els blanc-i-blaus, que ja enllacen dos empats, van quedar en quarta plaça. El C.A. Torregrossa, per la seva part, va perdre 1 a 5 contra un AEM de Lleida que ja dominava 1 a 3 al final de la primera part. Des de l'entitat es proposaven "no patir per la salvació" i aconseguir una posició a mitja taula. De moment, els resultats van en aquesta línia i són setens. El filial del C.F. Borges és l'equip més mal classificat de Tercera, 14è, amb dos victòries, quatre empats i vuit derrotes.

Tres equips molt diferents
Enguany, es trobaven a Quarta Catalana tres equips garriguencs: el C.E. Alfés i els descendits C.F. Arbeca i U.E. Castelldans. El recorregut de cadascun és ben diferent. Des de les primeres, jornades, els quadribarrats de l'Arbeca lluiten per recuperar la categoria. El 13 de gener van clavar un 4 a 1 al C.F. Bellvís i són segons, a quatre punts del C.F. Miralcamp. 
La U.E Castelldans va vèncer 3-4, en una segona part vibrant per als espectadors, el C.F. Albesa. El resultat els confirma a mitja taula, en 6è lloc. Per acabar, el C.E. Alfés, l'equip garriguenc més habituat a Quarta Catalana, és a qui més li està constant aquesta temporada. Va perdre 3 a 1 contra el C.E. Benavent de Segrià en el primer partit de l'any, i és l'últim classificat del grup.

L'ambició del Maials torna a apuntar amunt
Per trobar el referent comarcal del futbol sala cal mirar a les Garrigues Històriques. El Baró de Maials masculí, de Divisió d'Honor, veu com aquesta primera part de la temporada els resultats tornen a acompanyar. Amb la victòria per 6 a 2 contra el C.F.S. Almacelles, l'últim classificat, apreten la lliga. Són tercers, empatats a punts amb el C.F.S. Tàrrega, i només els distancien dos punts del líder, el F.S. Vinyols. La lliçó de la temporada passada, amb una segona volta fluixa, ajudarà a afrontar la resta de la lliga. 
  
El F.S. Borges es distancia
A Primera Divisió Catalana, el F.S. Borges, el C.F.S. Bellaguarda i el Rajolí d'Or de Llardecans afronten amb perspectives diferents la represa. Els rojos-i-negres van guanyar 5 a 1 a l'O.C. La Sentiu en l'últim partit abans de Nadal. Contra l'E.F.S. Balaguer Comtat d'Urgell B saltaran al camp amb el desig d'assegurar la segona plaça i pressionar el líder, un sòlid F.S. Palau d'Anglesola que encara no ha perdut. El segon matx del 2024 enfrontarà el C.F.S Bellaguarda i el Rajolí d'Or, emparellats com a 8è i 9è. Tot i que no perilla la continuïtat a Primera, tots dos estan interessats a guanyar per millorar a la classificació.   

Juneda i Maials B, junts a mitja taula
El F.S. Juneda va perdre en la represa de la lliga 8 a 5 al camp del C.F.S. Anglesola, un equip més mal posicionat a la taula. El F.S. Maials B, per la seva banda, va empatar 3 a 3 a casa davant del C.E. Torres de Segre, que ocupa la tercera plaça. Són dos resultats que no canvien la seva posició actual. Són 7è i 8è.

L'exigència de Tercera Divisió
La temporada 2023/2024, el F.S. Borges B, el C.F.S. Arbeca i el F.S. Vinaixa es retrobaven al mateix grup de Tercera Divisió Catalana. El Borges i el Vinaixa ocupen la 6a i 7a plaça, i l'Arbeca la 9a. Tot i l'anhel de millorar posicions, el campionat ha quedat força tallat a partir del 5è equip, que en treu sis als rojos-i-negres del Borges. Si els garriguencs no s'afanyen, el torneig de la regularitat es pot trencar del tot i funcionar com dos grups separats per les diferències de punts.  

El F.S. Borges domina amb mà de ferro
Per no perdre el costum d'aquesta temporada, el F.S. Borges va castigar el C.F.S. Corbins amb un 7 a 0 en el primer partit després de Nadal. Les borgenques dominen amb mà de ferro la Segona Divisió Femenina de futbol sala, on coincideixen amb quatre clubs més garriguencs. El F.S. Maials és el segon més ben posicionat, en 4t lloc. Va guanyar 6 a 3 al F.S. Solsona en el primer matx del 2024. El F.S. Juncosa, a mitja taula, es va imposar per la mínima, 1 a 0 a l'Alcarràs. Amb un punt, el F.S. Vinaixa i el C.F.S. Arbeca tanquen la classificació de Segona. Tots dos conjunts van perdre en el retorn de la competició.