Ciclisme
- Redacció / Almatret

Almatret acollirà per primera vegada una prova de la Copa Catalana de descens

Serà el 14 d’abril. Des de fa uns quants mesos, un equip de voluntaris vinculat a la fedeeració i a Bikers Lleida treballen per adequar el recorregut. La d’Almatret serà l’única competició del calendari a Ponent. 

Foto: Arxiu

La Federació Catalana de Ciclisme va publicar recentment el calendari de la Copa Catalana de descens del 2024 i va revelar que aquest circuit tindrà enguany una cita a les Garrigues, concretament a Almatret, el 14 d’abril. Des de fa uns quants mesos, un equip de voluntaris vinculat a la federació i a Bikers Lleida treballen per adequar el recorregut.

La prova d’Almatret serà l’única que es disputi a Ponent. L'alcaldessa, Jennifer Nadal, es mostra il·lusionada per la possibilitat d'acollir la competició. Per aquest motiu, el consistori ha col·laborat amb l’adquisició d’eines per arreglar i senyalitzar el traçat que seguiran els ciclistes. Segons apunta Nadal, l’objectiu és que Almatret s’incorpori al calendari de la Federació Catalana de Ciclisme i pugui acollir anualment campionats d’aquesta disciplina. 

El circuit de descens que s’està marcant ja estava en marxa anteriorment com a zona d’entrenament per als aficionats al descens, i uneix algunes trialeres conegudes a la zona com les anomenades Malacata o 2016.