Futbol
- Redacció / Arbeca , Els Omellons

La nova edició de la Queens League torna a reunir Iris Aixalà i Patri Teixidó

L’últim cap de setmana de gener va començar la lliga d’aquesta competició promoguda per Gerard Piqué i creadors de continguts de tot l’estat. L’equip Jijantas FC on militen les dues garriguenques com a jugadores de reforç va guanyar el primer partit.

Teixidó a collibè d'Aixalà, quan la primera jugava al Femarguín de Gran Canària i la segona a l'AEM (Foto: P.T.)

El dissabte 27 de gener va començar una nova edició de la Queens League, el campionat de futbol 7 femení promogut per Gerard Piqué amb creadors de continguts de tot l’estat, que exerceixen com a presidents dels equips. En aquesta ocasió, hi ha dues garriguenques seleccionades per participar a la lliga, ambdues a les files del Jijantas FC. 

La futbolista dels Omellons Iris Aixalà continua com a Jugadora 11, és a dir com a futbolista de reforç “estrella”, del Jijantas FC que dirigeixen el periodista esportiu Gerard Romero i la seva parella i també comunicadora, Lis Cid. A aquesta, s’hi suma com a Jugadora 12 l’arbequina Patricia Teixidó. Totes dues havien compartit molts anys juntes a l’Escola Comarcal de Futbol Les Garrigues, al C.F. Pardinyes, al Lleida Esportiu i posteriorment a l’AEM.

Aixalà diu que es coneixen “des de petites” i Teixidó apunta que han compartit vestidor “tota la vida”. Aquesta segona afegeix que s’apuntaria “al que vulgui” la seva companya dels Omellons, tot i que d’entrada els focus i la projecció mediàtica de la Queens League és un aspecte que d’entrada no li fa gaire gràcia.  

Teixidó i Aixalà, amb la samarreta de l’Escola Comarcal de Futbol les Garrigues (Foto: P.T.).

Aquesta temporada Aixalà juga al F.S. Borges, després d’haver abandonat el futbol semiprofessional. Les últimes campanyes jugat a l’AEM de Lleida. Per la seva part, Teixidó milita al C.F.F. Terres de Lleida. En el seu cas, va deixar l’AEM el 2023 per motius contractuals i aquesta campanya és la seva primera al club amb seu a Rosselló.   

En el primer partit de lliga, el Jijantas FC va guanyar 1 a 2 a l’Ultimate Móstoles. L’equip madrileny va arribar en l’edició anterior fins a la final, mentre que l’equip català s’havia reforçat per intentar arribar el més lluny possible. A nivell competitiu, la Queens League adopta el funcionament de la Kingdom Cup. El matx comença amb un jugador de cap per cada equip, a més del porter, al qual es van afegint jugadores minut a minut, fins a completar el 7 contra 7.