Ciclisme
- Redacció / Arbeca

El Club Ciclista Arbeca impulsa una cursa de resistència de BTT

L'Arbequina Xtrem es disputarà el 18 de maig en un circuit 3 quilòmetres de llargada i 70 metres de desnivell amb sortida des de l'Estadi Municipal Ramon Bellmunt. S’hi podrà competir individualment o per parelles.

Participants de la marxa Terra d'Oliveres organitzada pel C.C. Arbeca fins al 2022 (Foto: Arxiu)

El Club Ciclista Arbeca ha decidit organitzar pel proper dissabte 18 de maig l’Arbequina Xtrem, una cursa de resistència de BTT en un circuit tancat que tindrà la sortida a l’estadi municipal Ramon Bellmunt. L’activitat tindrà una durada de 2 h, es podrà córrer individualment o per parelles i guanyarà qui més voltes doni al recorregut, que tindrà una llargada de 3 quilòmetres i uns 70 metres de desnivell positiu.

El president del C.C. Arbeca, Josep Maria Solé, destaca que han dissenyat un “circuit atractiu” que mescla zones amb troncs, amb pedres i amb senders, i que ascendeix fins a la creu Sant Roc i l’ermita de Santa Caterina. A més, explica que la sortida serà tipus Le Mans, és a dir, que els ciclistes hauran de córrer fins a la bicicleta, i no com acostuma a passar en la majoria de proves, en què els participants ja estan preparats sobre la bici. 

L’entitat arbequina havia organitzat els últims anys fins a onze edicions de la marxa de BTT Terra d’Oliveres. El 2022 l’havia recuperat després dels anys de la pandèmia, però el 2023 ja no la va tirar endavant, per motius d’organització interna. Ara esperen que aquesta nova prova els serveixi per apropar les competicions de resistència a Ponent, ja que apunten que a altres parts del país comencen a tenir una certa tradició i anomenada.

El mateix 18 de maig, Juneda acull el IV Open Infantil Vila de Juneda per a infants entre les categories prebenjamí i benjamí. Aquest 2024, la cursa formarà part de la Copa Catalunya Infantil BTT.